Video

Dit is de man die een ander in zijn been schoot voor de Jumbo

1 juni 2023 om 13:40 • Aangepast 14 juli 2023 om 10:53
nl
De politie heeft de naam en een foto gepubliceerd van de man (25), die wordt gezocht voor het neerschieten van een andere man in Tilburg. Dat gebeurde op zondagavond 14 mei op het Bart van Peltplein. Volgens de politie is de nog voortvluchtige Delano H. uit Vlissingen de schutter.
Profielfoto van Joris van Duin
Geschreven door
Joris van Duin

Aan het begin van de avond op 14 mei reed een automobilist het parkeerterrein bij de Jumbo op. Nadat hij geparkeerd had, stapten twee anderen bij hem in de auto. En toen ging het mis. Volgens de politie stapte een 21-jarige man uit de auto, die schreeuwde: “Vuurwapen, vuurwapen!”

Meteen hierna werd hij in zijn been geschoten. Het slachtoffer strompelde al schreeuwend van de pijn weg en vroeg omstanders 112 te bellen.

Opgepakt
Kort na de schietpartij hield de politie twee personen aan vanwege hun mogelijke betrokkenheid. Dit waren een 22-jarige man uit Berkel-Enschot en een vrouw van 20 uit Goes. Uit het politieonderzoek bleek later dat zij waarschijnlijk allebei niet de schutter waren. Dat zou wel de 25-jarige Delano H. uit Vlissingen zijn.

De politie roept mensen op die weten waar hij is, om hem niet zelf te benaderen maar de politie te bellen.

Delano H.
Delano H.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!