Stadionverbod voor NAC-fan die beker naar scheidsrechter gooide

2 juni 2023 om 16:07 • Aangepast 13 juni 2023 om 02:01
nl
NAC Breda heeft de supporter getraceerd die na afloop van de promotie-degradatiewedstrijd van afgelopen woensdag tegen FC Emmen een plastic beker tegen de auto van scheidsrechter Joey Kooij gooide. Hij heeft bekend. "Het ging in dit geval om een eenmansactie, waarbij de dader schuld heeft bekend. Hij heeft inmiddels een omgevings- en stadionverbod opgelegd gekregen", meldt de Bredase club op de clubwebsite.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Scheidsrechter Kooij heeft volgens NAC besloten geen aangifte te doen. "Gelukkig had de auto van de arbiter geen schade. Met de bekentenis van de dader heeft de politie een proces-verbaal opgemaakt. Een vertegenwoordiger van NAC heeft gisteren (donderdag) contact gehad met de scheidsrechter om namens de club excuus te maken voor het voorval."

De KNVB veroordeelde eerder de gang van zaken bij het stadion en liet weten het incident te onderzoeken. "Dit soort acties zijn belachelijk en wij vinden dat scheidsrechters te allen tijde veilig hun werk moeten kunnen doen." NAC verloor de wedstrijd met 2-1. De arbiter kreeg niet alleen na afloop te maken met boze fans, ook tijdens het duel had hij het zwaar te verduren door spreekkoren die tegen hem gericht waren.

LEES OOK: Heupen van doelman FC Eindhoven zijn versleten, daarom stopt hij per direct

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!