Liveblog

112-nieuws: gewonden na straatrace • bosbrand in Oisterwijk

3 juni 2023 om 19:02 • Aangepast 14 juni 2023 om 02:02
nl
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.45

Gewonden en ravage na straatrace

Bij een vermoedelijke straatrace zijn vier mensen gewond geraakt in Helmond. Twee wagens zouden tegelijk hard zijn weggereden bij een stoplicht aan de Europaweg. Een van de twee auto's is bij een volgend stoplicht achterop een stilstaande taxibus geknald, waarna de auto in brand vloog. De ravage op straat was enorm. Op het moment dat de hulpdiensten arriveerden, heerste er flinke chaos. De gewonden lagen op straat bij de auto maar ook op de parallelweg en in een zijstraat.

Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
De auto die achterop de bus knalde (foto: SQ Vision).
De auto die achterop de bus knalde (foto: SQ Vision).
Foto: SQ Vision
Foto: SQ Vision
20.00

Dronken mannen zorgen voor overlast

Twee dronken mannen hebben aan het einde van de middag voor overlast gezorgd op een parkeerplaats aan de Dorpstraat in Leende. De mannen lieten op de parkeerplaats veel rotzooi achter. Dat meldt de website Heeze Leende24. Een van de mannen bleek dusdanig onder invloed dat hij met een ambulance mee moest. Beide mannen hebben een bekeuring gekregen.

De rotzooi die door de mannen werd achtergelaten (foto: Heeze Leende24).
De rotzooi die door de mannen werd achtergelaten (foto: Heeze Leende24).
19.28

Bosbrand in Oisterwijk

In Oisterwijk woedt een brand in een bos aan de Oirschotsebaan. De brandweer heeft opgeschaald omdat de natuur erg droog is. Ook staat er harde wind en is het relatief warm. Er zijn vier brandweerwagens en een aantal waterwagens ter plaatse. "Om te voorkomen dat een kleine brand snel uitbreidt, komen we met veel wagens ter plaatse. Op die manier willen we er snel een korte klap op geven." De brand woedt volgens de woordvoerder dan ook niet op een groot oppervlakte. "Het gaat om drie of vier vuurhaarden." Eerder deze week was er ook al een bron in dit bos.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
18.28

Twee gewonden bij ongeluk

Twee auto's zijn vanavond op elkaar gebotst op de kruising van de Zeelandsedijk en de Zuid Carolinaweg in Langenboom. Het ongeluk gebeurde op een vrij overzichtelijk kruispunt. Toch gaat het op deze kruising vaker mis, omdat er niet op de juiste manier voorrang wordt verleend.

Twee inzittenden van de blauwe auto zijn gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De andere auto vloog door de harde klap een nabijgelegen weiland in. De inzittenden van die auto raakten niet gewond.

Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
Foto: Marco van den Broek / SQ Vision
17.05

Bosjes in brand

Personeel van orthopedagogisch behandel- en expertisecentrum De La Salle heeft vanmiddag een brand geblust in de bosjes op het terrein. Ze spoten meerdere brandblussers leeg totdat de brandweer arriveerde.

Door de brandweer zijn de bosjes extra nat gespoten en is gecontroleerd of de brand goed gedoofd was. Dat bleek het geval.

Foto: Sander van Gils / SQ Vision
Foto: Sander van Gils / SQ Vision
16.47

Vermiste man weer terecht

De 37-jarige man die vermist werd in Eindhoven, is weer terecht. Dat meldt de politie via Burgernet.

Wachten op privacy instellingen...
16.20

Automobilist gewond na botsing

Een automobilist is vanmiddag tegen een boom gereden aan de Randweg-Oost in Reusel. De man is in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er waren voor zover bekend geen andere weggebruikers betrokken bij het ongeluk. De auto is zwaar beschadigd.

Auto tegen boom in Reusel (foto: Rico Vogels / SQ Vision).
Auto tegen boom in Reusel (foto: Rico Vogels / SQ Vision).
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
15.49

Oudere vrouw vermist in Eindhoven

Een 88-jarige vrouw is vermist op de Dukaatstraat in Eindhoven. Ze is 1.65 meter lang, blank, smal en heeft blonde haren. Haar shirt waarmee ze vertrokken is, is aan de voorzijde rood/wit van kleur en zwart aan de achterzijde. Ze draagt een zwarte legging en is vertrokken met een rollator.

Ook voor deze vermissing is een Burgernet melding uitgegaan. Mocht iemand tips hebben dan wordt er verzocht 112 te bellen.

15.40

Man vermist in Eindhoven

Op de Calchaslaan in Eindhoven is een man van 37 jaar oud vermist, dat blijkt uit een melding die via Burgernet is verstuurd. De man is 1.90 meter lang, zwart haar met een knotje en donker getint. Hij draagt een rood shirt en een korte groene broek. Ook heeft de man repen stof om zijn hoofd.

Het advies van de politie is om de man niet zelf te benaderen maar 112 te bellen.

15.30

Ernstige aanrijding

Op de Lage Molenpolderweg in Oosterhout is een fietser aangereden door een busje. Dat gebeurde rond twee uur. Aan de schade is te zien dat het slachtoffer op de motorkap en voorruit belandde. Hij is ook enkele meters meegesleurd.

In de buurt is een traumahelikopter geland om medische hulp te verlenen. De weg is in beide richtingen afgesloten. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis in Tilburg vervoerd. De politie doet onderzoek.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
14.47

Brand in Oosterhoutse binnenstad

In het centrum van Oosterhout is de brandweer opgeroepen. Volgens getuigen zijn bij een huis aan de Leijsenhoek een airco en tuinstel in brand gevlogen. Ook ontstond er vuur in de berging van de garage. De brandweer was met meerdere voertuigen ter plaatse. De oorzaak is onbekend.

13.14

Motorrijder onderuit in Breda

Een motorrijder is vanmiddag gewond geraakt op het Kasteelplein in Breda. Hij ging onderuit en de motor viel op het trottoir. Die raakte mensen die daar stonden, zaten en liepen. Hierbij raakte twee voorbijgangers gewond. Een van hen is naar het ziekenhuis gebracht, net als de motorrijder. Een opgeroepen traumahelikopter werd geannuleerd voor deze kon landen.

Een traumahelikopter hoefde niet meer te komen (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Een traumahelikopter hoefde niet meer te komen (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Het ongeluk met de motorrijder gebeurde op het Kasteelplein in Breda (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
Het ongeluk met de motorrijder gebeurde op het Kasteelplein in Breda (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
12.13

Botsing op kruising in Beers

Op de kruising van de Millseweg met de Graafsedijk in Beers is een scooterrijdster aangereden door een automobiliste. Zij had hoogstwaarschijnlijk de scooterrijdster over het hoofd gezien. De scooterrijdster is door een ambulanceteam onderzocht, maar hoede niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. De inzittenden van de auto raakten niet gewond.

Het ongeluk in Beers gebeurde op de kruising van de Millseweg met de Graafsedijk (foto: SK-Media).
Het ongeluk in Beers gebeurde op de kruising van de Millseweg met de Graafsedijk (foto: SK-Media).
12.03

Brand in bosgebied Budel

In de Weerter- en Budelerbergen aan de Geuzendijk in Budel woedt brand. Het vuur werd rond halfelf vanochtend ontdekt. Het gaat om een bosgebied dat fungeert als militair oefenterrein.

LEES OOK: Brand in bosgebied bij Budel, brandweerwagens komen vast te zitten in zand

Het vuur woedt een bosgebied in Budel dat fungeert als militair oefenterrein (foto: WdG/SQ Vision).
Het vuur woedt een bosgebied in Budel dat fungeert als militair oefenterrein (foto: WdG/SQ Vision).
10.52

Ongeluk op A67

De linker rijstrook van de A67 van Venlo richting Eindhoven was van kwart over tien tot kwart over elf vanochtend afgesloten bij Geldrop na een ongeluk. Dit leidde rond elf uur tot een zes kilometer lange file vanaf de afrit Liessel, goed voor ruim een halfuur vertraging.

10.42

Boze vrouw

Een 30-jarige vrouw uit Goirle is afgelopen nacht aangehouden in het uitgaansgebied aan de Tilburgse Heuvelring. Terwijl rond halfvijf een ruzie werd gesust door agenten, bleef de vrouw vervelend doen. Ze wilde zelfs een terrasstoel naar politiebikers gooien. Een agent kon dit voorkomen. Ze werd meteen aangehouden.

10.33

Vrienden pakken dief

Een man in Roosendaal is gisteravond op straat beroofd van zijn ketting. Die werd rond kwart over zes plots van zijn nek gerukt, waarna de dief het op een lopen zette. Samen met een vriend werd de achtervolging ingezet. De verdachte kon aan de Oliemolen door hen worden gepakt en er werd gewacht tot agenten aankwamen. Zij hebben de 26-jarige verdachte uit Roermond gearresteerd. De Limburger is meegenomen naar het politiebureau.

10.06

Mogelijk brandstichting

Er heeft om halfacht vanochtend brand gewoed in een huis in de Bredase Kloosterlaan. De politie heeft vermoedens dat deze is aangestoken. Daarom zijn, na overleg met de officier van justitie, twee mensen aangehouden. Het gaat om de bewoners. Volgens de politie was het vuur overigens snel onder controle.

09.21

Gewonden bij aanval met mes

Twee mannen zijn gistermiddag gewond geraakt toen ze werden aangevallen door een man met een mes. Dat gebeurde op de binnenplaats van een huis aan de Tilburgse Jan Aartestraat.

LEES OOK: Paniek in woning: man valt iemand aan met mes en smijt naar ander met tafel

03.50

Overval in Tilburg

Een man en vrouw zijn afgelopen nacht gewond geraakt bij een overval in hun huis aan het Pater Van den Elsenplein in Tilburg. Hierbij zouden meerdere daders betrokken zijn geweest. Het lijkt erop dat er niets is buitgemaakt. De man en vrouw zijn naar een ziekenhuis gebracht.

LEES OOK: Man en vrouw gewond bij overval in huis: 'Voor zover bekend niets gestolen'

03.25

Autobrand in Roosendaal

Een auto is afgelopen nacht uitgebrand aan het Permekeplein in Roosendaal. Het vuur werd rond halfdrie ontdekt. Toen de brandweer aankwam, stond de auto al in lichterlaaie. Die was niet meer te redden. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar is nog enige tijd bezig geweest met nablussen. Door de brand raakten twee auto's die vlakbij geparkeerd stonden zwaar beschadigd. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

De brandweer had het vuur aan het Permekeplein in Roosendaal snel onder controle (foto: Christian Traets/SQ Vision).
De brandweer had het vuur aan het Permekeplein in Roosendaal snel onder controle (foto: Christian Traets/SQ Vision).
02.12

Auto in vlammen op in Helmond

Een auto is afgelopen nacht in vlammen opgegaan aan het Eymerickhof in Helmond. Rond kwart voor een werd de brand ontdekt. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen al uit de auto. Vermoedelijk door kortsluiting en omdat de auto in de versnelling stond begon de brandende auto spontaan te rijden en kwam die tegen een boom tot stilstand. Hoe de brand kon ontstaan, wordt onderzocht.

01.56

Man valt uit raam boven eetgelegenheid

Een man is afgelopen nacht ernstig gewond geraakt aan de Molenstraat in Roosendaal. Volgens een getuige zou de man uit een raam boven grillroom en pizzeria Amon zijn gevallen. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen. Vanwege de ernst van de situatie landde ook een traumahelikopter in de buurt.

00.01

Hardrijder moet rijbewijs inleveren

Een automobilist (26) moest gisteravond zijn rijbewijs inleveren op de N279 bij Veghel. Hij racete daar met een snelheid van 158 kilometer per uur over de weg. De maximumsnelheid bedraagt daar 80 kilometer per uur. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol, hard- en softdrugs. Daarom nam een GGD-arts bloed bij hem af. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!