Liveblog

112-nieuws: twee gewonden bij steekpartij • bosbrand in Oisterwijk

2 juni om 12:17 • Aangepast 13 juni om 02:01
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Die liveblog is gesloten.

Liveblog

21.12

Bosbrand in Oisterwijk

Aan de Oirschotsebaan in Oisterwijk is vrijdagavond een bosbrand uitgebroken. Vanwege de droge grond heeft de brandweer opgeschaald, al is het vuur inmiddels onder controle. Hoe de brand kon ontstaan, is niet duidelijk. De woordvoerder zegt geen indicatie te hebben dat het vuur zou zijn aangestoken.

Het vuur was op twee verschillende plekken ontstaan, beide op een gebied van ongeveer 25 vierkante meter.

Even was de veiligheidsregio bezorgd dat de rook over het Intents festival zou trekken. De locatie van dat enorme meerdaagse dancefestival is op een sportpark naast het bosgebied. "De rook trok echter niet die kant op, dus het festival is niet in gevaar geweest", aldus de woordvoerder.

Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
Foto: Toby de Kort/SQ Vision.
17.16

Brand in pand

Aan de Visser in Deurne is eerder op de middag brand uitgebroken in een leegstaand pand. Het zou gaan om een monumentaal pand van de gemeente. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer was dan ook met meerdere voertuigen aanwezig om de brand te blussen. Het pand stond al langer leeg. Volgens bewoners zouden er wel eens hangjongeren rondhangen.

Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. De brandweer heeft binnen een gasfles gevonden en die buiten gezet. Vooralsnog lijken er geen gewonden te zijn gevallen.

Update 17.55: De brandweer meldt dat de brand in het dak zit. De brandweer is nog altijd aanwezig om de brand te blussen.

Update 19.28: De brand is geblust, meldt de brandweer.

Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels/SQ Vision
16.46

Steekpartij in huis Tilburg

Een ruzie in een huis aan de Jan Aartestraat in Tilburg is zojuist uit de hand gelopen. Een bewoner is opgepakt omdat hij twee mensen heeft gestoken. Twee mensen raakten gewond en een van hen is naar het ziekenhuis, meldt de politie. De politie is nog altijd in het huis om onderzoek te doen.

Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
Foto: Jack Brekelmans/SQ Vision.
16.00

Auto in brand op de A2

Op de A2 is bij knooppunt Empel, richting Utrecht, een auto in brand gevlogen. De brand en de dikke zwarte rook zorgden voor de nodige vertraging op de weg. Inmiddels kan het verkeer weer rijden richting Utrecht en is enkel de rechterrijstrook nog dicht. Die zal snel weer open gaan, is de verwachting.

Foto: Rijkswaterstaat
Foto: Rijkswaterstaat
15.31

Botsing in Boxtel

Op de Koppenhoefstraat in Boxtel zijn vanmiddag twee personenauto’s gebotst. De schade aan beide voertuigen was groot, maar er raakte niemand gewond. De weg was door het ongeval eventjes afgesloten.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
15.00

Dief stal portemonnee van chauffeur

De man die gisteravond werd aangehouden nadat hij tot vier keer toe de snelweg A2 bij Valkenswaard was overgestoken, komt uit Budel en is 32 jaar. De politie wilde hem oppakken, omdat hij een portemonnee had gestolen. De beurs lag in een niet afgesloten cabine van een vrachtwagen, meldt de politie desgevraagd. De bestolen chauffeur schakelde zelf de politie in. Een andere vrachtwagenchauffeur had gezien dat er iemand in zijn cabine was. De man uit Budel werd in de berm langs de snelweg ingerekend. Het verkeer hoefde voor de arrestatie(poging) niet worden stilgelegd.

14.09

Alarmcentrale lastiggevallen

Een 38-jarige Roosendaler heeft afgelopen nacht meer dan 50 keer het noodnummer gebeld, terwijl er geen sprake was van nood. De man is aangehouden in zijn woning en de politie heeft aangifte tegen hem gedaan. Het is niet duidelijk waarom de man zo vaak 112 belde, wat alleen mag bij nood of een verdachte situatie.

Nadat de man was getraceerd, kon hij in de loop van de ochtend aangehouden worden.

LEES OOK: Man opgepakt na meer dan vijftig keer 112 bellen zonder reden

14.02

OM vervolgt politieagent

Een agent wordt vervolgd voor het veroorzaken van een dodelijke botsing tussen een motor en een politieauto. Bij het ongeluk, vorig jaar december in Eindhoven, kwam de 31-jarige motorrijder uit deze stad om het leven. De politieauto had voorrang. Toch is het Openbaar Ministerie (OM) van oordeel dat de agent vervolgd moet worden. De bestuurder reed namelijk veel te hard.

LEES OOK: Dodelijk ongeluk met politieauto: agent die te hard reed wordt vervolgd

13.58

School opgelicht

Een vrouw van 40 heeft een taakstraf van 60 uur gekregen, omdat ze een basisschool in haar woonplaats Waalwijk heeft opgelicht. De politierechter in Breda heeft dit bepaald. Volgens het Openbaar Ministerie heeft ze bijna 53.000 euro achterovergedrukt van openbare basisschool De Hoef & Hugo.

LEES OOK: School opgelicht voor tienduizenden euro's: taakstraf voor penningmeester

11.59

Fietser aangereden

In Oss is een oudere man gewond geraakt nadat hij volgens een getuige op zijn fiets in botsing kwam met een auto. Dat gebeurde op de Zaltbommelseweg. Agenten waren als eerste ter plaatse en verleende eerste hulp. Het slachtoffer had namelijk een flink bloedende hoofdwond. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
11.53

Verstoring voorbij

De storing in de spoortunnel is verholpen, meldt de NS. De vertraging neemt af.

11.44

Verstoring trein naar Rotterdam

Tussen Rotterdam Centraal en Breda rijden er op de hogesnelheidslijn geen treinen door een storing in een tunnel. Dit duurt waarschijnlijk tot kwart voor een.

11.20

Verkeersruzie escaleert

Twee mannen hebben het gistermiddag aan de stok gekregen met elkaar. Dat gebeurde op de A17 bij Oud-Gastel, waar getuigen zagen dat een ruzie tussen twee automobilisten ontstond. Toen agenten eenmaal ter plaatse waren, stonden de auto's stil op de Roosendaalsebaan. Een van de bestuurders, een 33-jarige man uit Rotterdam, was gewond. Vermoedelijk is hij aangereden door de ander, een 28-jarige man uit Kortgene (Zeeland). Zijn rijbewijs is afgepakt.

De Rotterdammer moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Ook zijn rijbewijs is ingenomen. Hij bleek zonder de juiste papieren in een huurauto te hebben gereden. De 28-jarige moet zich binnenkort melden op het bureau als verdachte. De politie onderzoekt de aanleiding van de ruzie.

08.07

Man boos over geparkeerde auto, verplaatst 'm met shovel

Een man heeft woensdagmiddag in Dongen eigenhandig met een shovel een auto afgevoerd. Hij ergerde zich eraan dat die wagen bij zijn huis aan de Schubertstraat was geparkeerd.

Vervolgens haalde hij de shovel, tilde de auto op en reed ermee weg. Dit gebeurde terwijl de eigenaar van de wagen toekeek.

LEES OOK: Man ergert zich aan geparkeerde auto en voert die af met een shovel

08.00

Brand in woonzorgcomplex

Een brand heeft vanmorgen flinke schade aangericht in een appartement van woonzorgcomplex Prisma aan de Torenstraat in Drunen.

De bewoner van het appartement ontdekte de brand en ging met zijn kat naar buiten. Ook alle andere bewoners konden op tijd vluchten. Ze konden terecht in de praktijk van een fysiotherapeut in de buurt.

De brand bleef beperkt tot het ene appartement, wel was er rook- en roetschade in andere woningen.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
04.00

Bankstel in brand, grote gevolgen

Een brand heeft vannacht grote schade toegebracht aan een huis In de Zijlstraat in Breda. Het vuur begon door nog onbekende oorzaak in een bankstel. Voor het blussen werden drie brandweerwagens ingezet. De schade is vooral binnen aangericht.

22.00

Dief rent over A2 om te ontkomen aan politie

Tot vier keer toe heeft een man gisteravond de snelweg A2 bij Valkenswaard overgestoken om aanhouding door de politie te kunnen voorkomen. Agenten wilden hem oppakken na een diefstal eerder op de dag uit een vrachtwagen.

In hun zoektocht zagen de agenten hem in bosjes naast de A2. Toen de man de politie zag naderen, stak hij de snelweg rennend over. Uiteindelijk is de man maar liefst vier keer overgestoken in een poging om agenten af te schudden, voordat hij in de kraag kon worden gevat.

De arrestatie was mede mogelijk door de inzet van politiehonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!