Johnnie en Mieke zeggen dag tegen hun Dagwinkel: 'Er is geen opvolger'

3 juni 2023 om 12:23 • Aangepast 14 juni 2023 om 02:01
nl
Wie in Vorstenbosch zin heeft in een zak chips of een fles fris zal buiten het dorp naar een supermarkt moeten gaan. De enige supermarkt in het dorp sluit zaterdag de deuren. Na ruim elf jaar stoppen de eigenaren Johnnie en Mieke van der Heijden er mee. "Dat is heel erg balen", zegt Mieke.
Profielfoto van Rik ClaessenProfielfoto van Dtv Nieuws
Geschreven door

"Vandaag is het onze laatste dag en daarna is er geen Dagwinkel meer in Vorstenbosch. Het pand is dan leeg en op dit moment is er geen opvolging. De mensen uit het dorp zullen dus voorlopig naar een andere supermarkt in de omgeving moeten gaan", vertelt Mieke. Ook spelen het personeelstekort en de vele prijsstijgingen mee, laten de eigenaren weten tegenover Dtv Nieuws.

"We werken al maanden naar deze dag toe."

De twee eigenaren werkten hun laatste dagen met een 'dubbel gevoel'. "Enkele vaste klanten nemen persoonlijk afscheid in de winkel, met een kaartje of een presentje. We hebben er heel hard voor gewerkt, maar dit is de enige juiste keuze. We werken al maanden naar deze dag toe, en het is fijn dat er zicht is op een einde", vertelt de mede-eigenaar van de winkel.

"We hebben gekozen voor het gezin."

Al met al was het een moeilijke beslissing voor de eigenaar van de Dagwinkel. "We hebben gekozen voor het gezin, en niet meer voor de winkel. Ik heb mijn ziel en zaligheid erin gestoken, negentig uur per week. Die beslissing is niet over een nacht ijs gegaan, en die doet heel veel pijn", liet Johnnie van der Heijden al weten in maart, toen de sluiting werd aangekondigd.

Wat er nu met het pand van de Dagwinkel gaat gebeuren, is nog niet bekend. "Of er opnieuw een kleine supermarkt of bijvoorbeeld een detailzaak in komt, dat is aan de eigenaar van het pand en de eventuele nieuwe huurder", zo sluit Van der Heijden af.

"Er hebben zich nog geen nieuwe huurders gemeld."

De eigenaar van het pand, Rens Verstegen, gelooft niet dat er een supermarkt terugkeert in het pand aan de Kerkstraat. "Er loopt met niemand een gesprek, en er hebben zich ook geen nieuwe huurders gemeld", zo laat hij weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.