Liveblog

112-nieuws: bosbrand in Tilburg • brand in spouwmuur door sigaret

4 juni 2023 om 22:26 • Aangepast 14 juni 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

20.35

Brand in bosgebied net buiten Tilburg

In een bosgebied aan de Zonderlokstraat, net buiten het centrum van Tilburg, heeft vanavond een stuk bos in brand gestaan. In eerste instantie schaalde de brandweer flink op en stuurde zeven brandweerwagens naar de brand.

De brand was binnen een uur onder controle. De Tilburgse brandweer moest vanavond eerder ook al in actie komen voor een brand in hetzelfde bos. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan.

Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
Foto: Jack Brekelmans / SQ Vision
20.20

Brand in spouwmuur door sigaret

Er heeft zondagavond brand gewoed in een spouwmuur van een appartementencomplex aan de Mierloseweg in Helmond. Het vuur zat in een spouwmuur op de tweede etage en is vermoedelijk ontstaan doordat op de bovenste etage sigarettenpeuken worden weggegooid in een buis. Deze peuken belanden al smeulend in de spouwmuur.

De brandweer heeft de brand geblust. De brandweer was met groot materieel uitgerukt, de brand trok dan ook veel bekijks.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision
20.11

Twee auto's in sloot na botsing

Twee auto's zijn op elkaar gebotst op de kruising van de Boerenweg en de Torenbaan in Heerle. Beide auto's belandden in de sloot na de botsing. Politie, ambulance en de brandweer kwamen ter plaatse. Een vrouw is met hulp van de brandweer uit de auto gehaald. Zij is meegenomen naar het ziekenhuis.

Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
19.03

Ongeluk met motor en fietser

Bij een botsing tussen een motor en een fietser zijn vroeg in de avond twee mensen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde aan de Tramsingel in Breda.

Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Er kwamen twee ambulances naar het ongeval, zij hebben de twee slachtoffers meegenomen naar het ziekenhuis.

Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
17.24

Veel schade en een gewonde na botsing in Gilze

Op de Langenbergseweg tussen Gilze en Alphen is vanmiddag om half vijf een ongeval gebeurd tussen twee personenauto's. Een van de auto's kwam tegen een boom tot stilstand.

De brandweer rukte uit omdat er mogelijk mensen bekneld zouden zitten, maar dat bleek niet het geval. Een persoon werd in een ambulance behandeld waarna hij naar het ziekenhuis is vervoerd.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision Mediaprodukties
17.20

Fiks aantal boetes na politiecontrole

Verkeerspolitie Oost-Brabant heeft vrijdag een controle gehouden aan de NCB-Laan in Veghel en kon daar zo'n 35 bekeuringen uitschrijven nadat ze zeventig voertuigen had gecontroleerd. De bekeuringen varieerden van rijden onder invloed van drugs, tot het produceren van teveel geluid. Dat meldt politie Meierijstad op Facebook.

Wachten op privacy instellingen...
17.13

Twee gewonden bij botsing tegen vangrail

Op de A58 bij Roosendaal is vanmiddag een auto tegen een vangrail gebotst. Dit gebeurde in de richting van Breda. Door de klap verloor de auto een van de voorbanden en die kwam ongeveer honderd meter verder tot stilstand.

De brandweer moest de deur van de bijrijder verwijderen zodat het slachtoffer uit de auto kon komen. Allebei de inzittenden zijn voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Foto :Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties
Foto :Christian Traets/SQ Vision Mediaprodukties
16.38

Natuurbrand in Waalre

Twee blusvoertuigen en een watertank zijn ingeschakeld om een natuurbrand te blussen in Waalre. De brand wordt vanaf de snelweg en knooppunt Leenderheide geblust. Rijkswaterstaat heeft de weg daarom deels afgezet.

In totaal staat vijftien vierkante meter in brand. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn er geen vlammen meer te zien en is het sein brandmeester gegeven. De brandweer is nog aan het nablussen.

16.35

Bosbrand vlakbij Budel

Op de grens tussen Brabant en Limburg heeft vandaag opnieuw een bosbrand gewoed, dat gebeurde vlakbij Budel. De brandweer kwam met korpsen uit Brabant en Limburg ter plaatse en kreeg de brand snel onder controle. Ze verwachten nog wel even bezig te zijn met nablussen.

Een brandweerwagen liep zondag vast in het zand. Collega's hebben zand weggeschept en wisten de wagen eruit te krijgen.

Zaterdag woedde er ook een bosbrand op een militair oefenterrein in Budel, toen liepen ook brandweerwagens vast in het zand en moest een loonwerker ze met een shovel op weg helpen.

Foto: Johan Bloemers/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Johan Bloemers/SQ Vision Mediaprodukties
16.34

Veel schade bij botsing

Op de kruising van de Nassaulaan met de Monseigneur Nolensstraat in Rijen zijn rond drie uur twee auto's op elkaar gebotst. Een automobiliste raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Ook de auto's raakten flink beschadigd. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog onbekend. De straat werd tijdelijk afgesloten voor verkeer.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision.
16.33

Katalysatordiefstallen

In zo'n drie jaar tijd zijn er ruim 1500 aangiftes gedaan van katalysatordiefstal in Brabant. De stijging is explosief, want drie jaar terug waren er nog maar 70 meldingen van diefstal van het auto-onderdeel. In de eerste drie maanden van dit jaar werden in onze provincie zelfs de meeste gestolen katalysatoren gemeld van heel Nederland.

LEES OOK: Explosieve stijging aantal katalysatordiefstallen met Brabant voorop

16.30

Auto op de kop

Een automobilist is op de Bevrijdingsweg in Sprang-Capelle de macht over het stuur verloren. De wagen belandde op de kop in de berm. De bestuurder is nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
Foto: Iwan van Dun / SQ Vision
14.58

Papegaai in boom

In Berkel-Enschot was een reddingsactie aan de gang voor een papegaai in een boom. "Ze is nog piepjong", vertelt baasje Danique over haar 1-jarige groenvleugelara. Een hoogwerker van de brandweer moest eraan te pas komen.

LEES OOK: Papegaai Rubi (1) vast in boom: 'Probeerden haar met van alles te lokken'

14.02

Vrouw uit Eindhoven gevonden

Wachten op privacy instellingen...
13.29

Vrouw vermist in Eindhoven

Een 83-jarige vrouw is sinds het begin van de middag vermist in Eindhoven. Ze is het laatst gezien in de Glorieuxlaan. Volgens Burgernet is de vrouw blank, heeft ze bruingrijs opgestoken haar. Ze droeg op het moment van haar verdwijning een blauwgrijs jasje, een bruine broek en bruine schoenen.

13.06

Auto met caravan geschaard

Verkeer kwam rond een uur vanmiddag in een file terecht op de A2 van Eindhoven richting Maastricht. Daar gebeurde doordat een auto met caravan schaarde bij Maarheeze. Voor de zekerheid was een ambulance voor de inzittenden opgeroepen, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. Zowel de caravan als de auto liepen aanzienlijke schade op door het incident.

Het lukte om de wagens recht te zetten, waarna is doorgereden naar verzorgingsplaats ’t Haasje in Maarheeze. Daar kon het ongeval verder worden afgehandeld. Een bergingsbedrijf is opgeroepen om de beschadigde caravan mee te nemen.

Het ongeval leidde tot een kleine file vanaf knooppunt Leenderheide. In de tegenovergestelde richting ontstond kijkersfile.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
13.05

Auto-ongeluk in Sint Anthonis

Twee auto's zijn rond het middaguur op elkaar gebotst in Sint Anthonis. Door de harde klap gingen de airbags van beide auto's open, dus er raakte niemand gewond. De auto's zijn door een bergingsbedrijf weggesleept. Onbekend is hoe het ongeluk in de Dokter Verbeecklaan kon gebeuren.

Foto: SK-Media.
Foto: SK-Media.
Foto: SK-Media.
Foto: SK-Media.
12.36

Automobilist aangehouden

Een automobilist is afgelopen nacht aangehouden op de Tramsingel in Breda. Hij viel de agenten op omdat hij met een snelheid van bijna 90 kilometer per uur over de Singel racete en een rood verkeerslicht negeerde. De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben en hij was onder invloed van alcohol en drugs. Omdat de bijrijder door de politie gezocht werd, is die ook aangehouden.

12.30

Straat schrikt van geweldsuitbarsting

Een man heeft zondagochtend in Breda zijn ex tot bloedens toe geslagen. De aanleiding daarvoor was een ruzie over de omgangsvorm met het kind dat zij samen hebben. Bewoners van de Gertrudisstraat in Breda-Zuid schrokken ontzettend toen ze hoorden dat het kind was meegenomen.

Getuigen melden aan Omroep Brabant dat de vrouw 'flink is toegetakeld' en dat er 'veel bloed' te zien was. Naast de politie moest ook een ambulance naar de Gertrudisstraat komen. Volgens de politie was het kind al snel weer terecht. "We proberen nu te bemiddelen tussen de twee", zegt een politiewoordvoerder.

Foto: Omroep Brabant.
Foto: Omroep Brabant.
Foto: Omroep Brabant.
Foto: Omroep Brabant.
11.37

Geen autogordel

Een agent in Waalwijk zag gisteren een automobilist rijden die nog snel zijn gordel probeerde om te doen. Dat leidde tot slingerend rijgedrag. Na een test ontstond het vermoeden dat deze bestuurder (49) uit Waalwijk meerdere soorten harddrugs had gebruikt. Zijn bloed is op het politiebureau afgenomen. De verdachte kreeg een boete voor het niet dragen van de autogordel en een rijverbod van 24 uur. Hierna mocht hij het politiebureau verlaten. Het is nog wachten op de uitslag van de bloedtest.

11.26

Zeven keer geen rijbewijs

Een motoragent in Sprang-Capelle heeft gisteravond een 47-jarige man betrapt. Bij een controle bleek dat deze Tilburger voor de zevende keer in bijna zes jaar tijd zonder rijbewijs reed. "Hardleers dus", reageert de politie. Een speekseltest gaf aan dat de man mogelijk onder invloed was van drugs. Een bloedproef weigerde hij, dus kreeg hij ook daarvoor een proces-verbaal. De overtreder is zijn scooter kwijt en de politie biedt die ter vernietiging aan bij het Openbaar Ministerie.

10.33

Zes gewonden bij botsing Helmond

Bij de aanrijding van gisteravond op de Europaweg in Helmond zijn zes mensen gewond geraakt. Dat maakte de politie vanochtend bekend. Uit het eerste onderzoek blijkt dat een automobilist achterop een taxibusje botste dat stilstond voor een verkeerslicht. In de auto zaten vier mannen, tussen de 16 en 33 jaar oud. Zij raakten behoorlijk gewond. In de taxibus raakten twee mensen - een 56-jarige Helmonder en en een 24-jarige Tilburger - lichtgewond. De auto lijkt betrokken te zijn geweest bij een straatrace met een andere auto.

10.15

Man bedreigt supermarktpersoneel

Een man (31) zonder bekende woon-of verblijfplaats in Nederland is gisteravond aangehouden in Berkel-Enschot, nadat hij twee vrouwen achter de servicebalie van een supermarkt aan het Koningsoord bedreigde. Ook vanuit andere winkels kwamen er meldingen bij de politie binnen. Daarop spoedden diverse eenheden zich naar het dorp. De verdachte probeerde er nog op de fiets vandoor te gaan, maar kwam niet ver. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en spuugde naar de agenten. Hij is vastgezet in een cellencomplex. Hij had een ploertendoder bij zich.

07.26

Scooter in vlammen op

Een elektrische scooter is vanochtend in vlammen opgegaan in Breda. De overgebleven delen van de accu zijn door de brandweer in water geplaatst. De gemeente is van de brand op de hoogte gebracht en zal later op de dag de troep opruimen.

Van de deelscooter in Breda bleef weinig over (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Van de deelscooter in Breda bleef weinig over (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
04.51

Auto slaat over de kop in Eindhoven

Een auto is afgelopen nacht over de kop geslagen in de Karel de Grotelaan in Eindhoven. De bestuurder verloor de macht over het stuur en raakte twee lantaarnpalen. Een lantaarnpaal werd volledig uit de grond gereden, de tweede is zwaar beschadigd. De auto schoot vervolgens nog een aantal meters door en kwam ondersteboven tot stilstand. De bestuurder is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat er drank in het spel was.

Een ravage in de Karel de Grotelaan in Eindhoven (foto: SQ Vision).
Een ravage in de Karel de Grotelaan in Eindhoven (foto: SQ Vision).
De auto kwam ondersteboven tot stilstand in de Karel de Grotelaan in Eindhoven (foto: SQ Vision).
De auto kwam ondersteboven tot stilstand in de Karel de Grotelaan in Eindhoven (foto: SQ Vision).
02.35

Auto botst op boom in Rijen

In de Europalaan in Rijen is een automobilist afgelopen nacht in een flauwe bocht op een boom gebotst De auto eindigde vervolgens op zijn kant. De bestuurder is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De weg werd enige tijd afgesloten voor het verkeer. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht.

01.21

Auto's botsen in Breda

Twee auto's zijn afgelopen nacht op elkaar gebotst op de kruising van de Tramsingel met de Haagweg in Breda. Beide auto's raakten zwaar beschadigd en zijn door een berger meegenomen. Een betrokkene is in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Wie er geen voorrang verleende, wordt onderzocht. Het kruispunt werd na het ongeluk een uur afgesloten.

00.17

Aanhouding na botsing in Sambeek

Een auto is gisteravond laat op een boom gebotst langs de Maasstraat in Sambeek. De schade was groot, maar de mannen in de auto waren niet gewond. Een wonder, volgens een 112-correspondente. De bijrijder probeerde er na het ongeluk vandoor te gaan, maar kon door de politie een eind verder tegengehouden worden. De bestuurder is door de politie aangehouden. Die zou onder invloed zijn geweest.

De auto kwam tegen een boom langs de Maasstraat in Sambeek tot stilstand (foto: SK-Media).
De auto kwam tegen een boom langs de Maasstraat in Sambeek tot stilstand (foto: SK-Media).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!