Vier jongeren (16 tot 33) 'behoorlijk gewond' bij straatrace in Helmond

4 juni 2023 om 11:15 • Aangepast 14 juni 2023 om 02:01
nl
Vier jongeren (16 tot 33) uit Helmond zijn zaterdagavond 'behoorlijk gewond' geraakt bij een aanrijding op de Europaweg. Hun personenauto klapte achterop een taxibus die stilstond voor een stoplicht. De politie bevestigt dat het vermoedelijk om een straatrace ging.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De Helmondse chauffeur (56) en een 24-jarige Tilburger in de taxi kwamen er met lichte verwondingen vanaf en zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie laat zondagochtend weten dat er aanwijzingen zijn dat de personenauto deelnam aan een straatrace.

Het ongeval gebeurde kort voor half tien. De gealarmeerde politie trof op de Europaweg een grote ravage aan. Op straat lagen meerdere gewonden. Zij werden geholpen door medewerkers van de ambulance. De vier inzittenden van de personenauto zijn naar het ziekenhuis gebracht. Zondag konden drie van hen naar huis.

Straatrace
Bij de straatrace zou met hoge snelheid over de Europaweg zijn gereden en na de aanrijding zou de andere wagen er vandoor zijn gegaan. Die is nog steeds spoorloos.

De politie spreekt met getuigen, doet technisch onderzoek en bekijkt of er bruikbare camerabeelden zijn om de toedracht te achterhalen. Er is nog niemand aangehouden, meldt de politie.

Arrestatie
Op het moment dat de hulpverlening zaterdagavond op gang kwam, kregen agenten op de Europaweg een melding van een man die om de hoek overlast veroorzaakte. De Helmonder, vermoedelijk onder invloed, had de ruit van een voordeur vernield. Hij werd door de politie in de Oranjelaan aangehouden. Omdat de man niet meewerkte en beledigende taal uitsloeg, werd hij tegen de grond gewerkt en meegenomen.

Een woordvoerder van de politie benadrukt dat deze arrestatie losstaat van het ongeval op de Europaweg.

Brandblussers
De buurt rondom de Europaweg is geschrokken. Vanwege het fraaie weer, zaten veel omwonenden in hun tuin. Ze hoorden piepende banden een lange remweg maken waarna een klap van jewelste volgde.

Jong en oud kwam naar de plek van het ongeval. Sommige toegesnelde mensen hadden een brandblusser bij zich omdat de personenauto na de aanrijding in brand vloog. De inzittenden van de personenauto waren aanspreekbaar. Twee slachtoffers zaten bekneld en een derde had zijn arm gebroken, volgens ooggetuigen.

Te hard rijden
Hoewel de ravage groot was, verrast het de omwonenden niet echt. Er zijn geregeld ongevallen op de uitvalsweg naar Eindhoven.

"Het gaat best vaak mis. Een paar weken geleden is een voetganger overleden nadat hij op de Europaweg werd aangereden omdat mensen er heel hard rijden", aldus een buurtbewoner. Hij is er wel klaar mee, zoals de hele buurt. Ze hopen dat er snel meer flitspalen komen om de snelheid eruit te krijgen.

LEES OOK: Enorme ravage na straatrace, meerdere mensen gewond

De man die overlast veroorzaakte werd opgepakt in de Oranjelaan (foto: SQ Vision)
De man die overlast veroorzaakte werd opgepakt in de Oranjelaan (foto: SQ Vision)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!