Jeffrey Herlings moet diep gaan maar wint Grote Prijs van Letland

4 juni 2023 om 17:37 • Aangepast 14 juni 2023 om 02:02
nl
Motorcrosser Jeffrey Herlings uit Oploo heeft de Grote Prijs van Letland in de MXGP op zijn naam geschreven. Hij won beide manches in Kegums. In de MX2 was Kay de Wolf uit Eersel succesvol. Hij won zijn eerste Grand Prix en nam daarmee de leiding in het algemeen klassement.

Herlings vierde zijn 103e GP-zege. De vijfvoudig wereldkampioen (twee keer MXGP en drie keer MX2) is sinds zijn 102e GP-zege van vorige maand al de motorcrosser met de meeste overwinningen in grands prix.

Nummer twee
Herlings verkleinde zijn achterstand op Jorge Prado, de koploper van het klassement om de wereldtitel. Herlings, de nummer twee van de ranglijst, heeft nu een achterstand van vijftien punten op de Spanjaard.

De Nederlander maakte in de slotfase van beide manches het verschil. Hij won de eerste manche na een valpartij.

'Heel zwaar'
In de tweede manche vocht hij zich ook naar voren in de regen. Uiteindelijk passeerde hij Prado en Romain Febvre, de Fransman die nu derde in het klassement staat. De Nederlander Glenn Coldenhoff werd de nummer 4 van de Grote Prijs van Letland.

"Het was heel zwaar", zei Herlings aan de finish. "Maar ik ben blij met het resultaat. Op naar Duitsland, daar komen we volgende week alweer in actie."

Eerste GP-zege
Er was nog meer Brabants succes in Letland, want Kay de Wolf gooide hoge ogen in de MX2-klasse. Met een dubbele manchezege won de jonge coureur uit Eersel in Letland zijn eerste Grote Prijs en nam daarmee de leiding in het klassement om de wereldtitel. Roan van de Moosdijk uit Eindhoven werd knap tweede in de daguitslag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!