Robbie Hageman heeft een dochter gekregen: 'Eva, net als het eerste meisje'

5 juni om 12:33 • Aangepast 14 juni om 02:01
nl
De ongeneeslijk zieke kickbokser Robbie Hageman is vader geworden van dochtertje Eva. “Het is de eerste dochter. Dit is heel erg mooi. Toch weer anders dan met een zoontje. Het voelt iets meer beschermend.” Ze werd in de nacht van zondag op maandag om 04.26 in goede gezondheid geboren. Robbie en zijn vrouw Chantal hebben al drie zoons. “Ik ben heel erg dankbaar.”
Profielfoto van Rogier van Son
Geschreven door

“Dit is de eerste keer dat ik tijdens de geboorte heb durven kijken. Dan zie je echt wel dat God bestaat. Dat is echt een wonder.” Met zijn dochter op de arm en een grote glimlach op het gezicht, vertelt Robbie thuis op de bank in Nuenen over zijn pasgeboren dochter. Ruim vijf uur eerder werd ze in het ziekenhuis in Eindhoven geboren. “We rijden niet naar Helmond”, zegt hij lachend.

De kickbokser is ernstig ziek. Hij heeft een tumor in zijn hoofd. Doktoren in Nederland geven hem nog maximaal vijf jaar. “Ze hebben ook gezegd dat ik niet meer zou kunnen boksen. Dat heb ik toch wel weer bewezen.” Op 20 mei vocht Hageman nog een wedstrijd om afscheid te nemen van het kickboksen.

"Ik leer haar broertjes kickboksen. Dan heeft zij dat niet nodig.”

“De geboorte is wel een motiverende factor om nog meer eraan te doen om te genezen. Ik ben bezig met voeding, rust. Ik lees de Bijbel en ik bid meer nu.”

Met de komst van zijn dochter is zijn gezin compleet. Nog meer kinderen wil hij niet. “Om de schade te beperken. Stel het gaat mis, wat de artsen denken, blijft mijn vrouw met vier, vijf kleine kinderen achter. Ik had heel graag een groot gezin gewild. Vier is een mooi groot gezin.”

“Ik heb gelukkig eerst drie zoontjes gekregen. De laatste mocht dan een dochtertje zijn. Ze heet Eva, net als het eerste meisje. Het is ook de naam die is gegeven door God.” De volledige naam is Eva Anita Lena Maria Hageman. Ze is onder meer vernoemd naar de moeder van Robbie.

Kickboksen hoeft ze van Robbie niet te leren. “Ik leer haar broertjes kickboksen. Dan heeft zij dat niet nodig.”

LEES OOK: Dennis 'The Sledgehammer' Verhoeven komt met eigen bokshandschoenen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!