Dennis 'The Sledgehammer' Verhoeven komt met eigen bokshandschoenen

4 juni 2023 om 18:00 • Aangepast 14 juni 2023 om 02:01
nl
Dennis Verhoeven (43) uit Eindhoven verdiende als bokser de bijnaam 'The Sledgehammer'. Twee jaar geleden vocht de bokser zijn laatste wedstrijd en sindsdien geeft hij les aan kinderen. En nu heeft hij een eigen bokshandschoenenlijn, een droom die uitkomt. Een deel van de opbrengst gaat naar de crowdfundingsactie van kickbokser Robbie Hageman.
Profielfoto van Sami Kappé
Geschreven door
Sami Kappé

Zijn oude trainer gaf hem de bijnaam The Sledgehammer, vanwege zijn harde hoekslagen. Een terechte bijnaam, dat blijkt wel uit de vele titels en bekers die hij op zijn naam heeft staan. Waaronder de WBC-wereldtitel.

De laatste partij die Dennis speelde, was voor stichting KiKa, tegen kinderkanker. Zelf kreeg hij tot twee keer toe te maken met teelbalkanker. Al was dat niet de reden dat hij stopte met boksen: "Kijk, ik werd 42. Op een gegeven moment is het klaar, hè."

Veelbelovend talent
Maar de liefde voor boksen ging nooit weg. Dus haalde Verhoeven zijn certificaat om boksles te mogen geven. Hij traint nu kinderen. Het eerste veelbelovende talent heeft hij al gespot: Charlotte Boomkens. De 7-jarige traint elke vrijdag en is volgens hem iemand om in de gaten te houden. Ze heeft zelfs al een eigen sponsor. Verder geeft hij clinics in de rest van het land.

Op een dag kwam Dennis in contact met Atila Mert. Die heeft een bokszaak aan de Bruggelaan in Eindhoven. "Hij wilde handschoenen uitbrengen met mijn logo erop. Dat vond ik prima." De bokshandschoenen zijn makkelijk te herkennen aan de twee handschoenen en sloophamers op de bovenkant. Het logo is getekend door de vader van zijn 'talentje' Charlotte.

Robbie Hageman
Tot Verhoevens vreugde wilde Atila Mert ook alle kosten op zich nemen. En per verkocht paar bokshandschoenen gaat ook nog eens twintig euro naar het goede doel, waaronder de crowdfunding van Robbie Hageman. De kickbokser uit Nuenen is ongeneeslijk ziek, maar heeft zijn hoop gevestigd op een specialist in Amerika.

De trainingen die Verhoeven geeft zijn voorlopig nog buiten, want een sportlocatie heeft hij niet. Lachend: "Maar wie weet worden deze handschoenen een groot succes."

De handschoenen van dichterbij (privéfoto).
De handschoenen van dichterbij (privéfoto).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!