Leven kickbokser Robbie Hageman met tientallen jaren te verlengen in de VS

19 januari 2023 om 12:10 • Aangepast 26 januari 2023 om 14:03
nl
Het leven van de doodzieke kickbokser Robbie Hageman uit Nuenen is met meerdere behandelingen in de Verenigde Staten met 30 tot 35 jaar te verlengen. Dat hebben de artsen hem daar verteld. Hageman landde donderdag na het gesprek met de specialisten in Amerika weer op Nederlandse bodem. "Ik heb een positief gevoel." Toch weet hij nog niet of hij het gaat doen.
Profielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

De kickbokser uit Nuenen is in Nederland al twee keer geopereerd aan zijn hersentumor. Genezing is volgens de artsen niet meer mogelijk. Met zijn behandeling in Nederland heeft hij nog maar vijf jaar te leven.

Hageman besloot verder te kijken en kwam uit in Amerika. Omdat de behandeling niet vergoed wordt door de ziektekostenverzekering, werd een inzamelingsactie opgezet. Er is bijna een half miljoen euro nodig. Inmiddels staat de teller op ruim een ton.

"Het is een eerlijke dokter."

Ondanks dat het volledige bedrag nog niet binnen is, vloog Hageman toch vast naar Houston voor een eerste gesprek met specialisten. "Ik heb er een positief gevoel over. Het is een eerlijke dokter", blikt hij terug op het gesprek.

Toch heeft Hageman nog geen 'ja' gezegd. "Het is een heel goede optie, maar ik wil eerst het gesprek met andere artsen afwachten." De zieke kickbokser gaat binnenkort ook nog praten met artsen in Londen.

"De tumor is nu stabiel."

"Als zij een zelfde soort behandeling aanbieden en ik heb dan ook 30 tot 35 jaar langer te leven, dan kies ik daarvoor. Dan ben ik minder ver en minder lang van huis."

Daarnaast wil Hageman de knoop niet te overhaast doorhakken. "De tumor is nu stabiel. Mijn chemokuur in Nederland loopt nog tot en met juli. Daarna wil ik zo snel mogelijk starten met de nieuwe behandelingen."

Ook als het volledige bedrag voor de nieuwe geneeswijze dan nog niet binnen is. “Als ik een half traject kan doorlopen en het verlengt alweer een jaar, of twee of tien, dan heb ik weer tijd gewonnen", zo zei hij eerder al.

LEES OOK: Doodzieke kickbokser Robbie Hageman vertrekt naar Amerika: 'Laatste hoop'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!