Waarschuwing voor hondengif in populair wandelgebied

5 juni 2023 om 13:01 • Aangepast 14 juni 2023 om 02:01
nl
Natuurmonumenten waarschuwt voor hondengif bij Landgoed Visdonk in Roosendaal. De natuurorganisatie heeft een ‘alarmerend bericht’ gekregen dat er honden zouden zijn overleden. Uit voorzorg zijn er daarom waarschuwingsborden geplaatst bij de ingang van het landgoed. Baasjes van wie hun hond mogelijk gif gegeten of gedronken worden opgeroepen om zich te melden.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

Volgens een woordvoerder van Natuurmonumenten komt het niet vaak voor dat er gekozen wordt voor een dergelijke maatregel. Zeker omdat de meldingen nog niet geverifieerd zijn. “Maar we willen het zekere voor het onzekere nemen”, zegt een woordvoerder van de natuurorganisatie.

"Als het klopt, is het wel een zieke geest die hier verantwoordelijk voor is."

Veel hondenbezitters nemen maandag uitgebreid de tijd om het bord te lezen. “Ik schrik hier wel van want ik loop hier vrijwel dagelijks. Als het klopt, is het wel een zieke geest die hier verantwoordelijk voor is. Goed dat er gewaarschuwd wordt want anders had ik het niet geweten”, aldus een inwoonster uit stad die met haar twee labradors aan een wandeling begint.

Vorige week kreeg de natuurorganisatie een ‘serieuze tip’ over tenminste een hond van zeven jaar die na het eten van gif in het landgoed is bezweken. “We zouden graag in contact komen met deze hondenbezitter. We kunnen namelijk ook niet uitsluiten dat het dier bijvoorbeeld een stukje paardendrol heeft gegeten waar een ontwormingsmiddel in zat.”

"Als mensen goed opletten, is er geen reden tot paniek."

In grote delen van Landgoed Visdonk mogen honden niet loslopen. Zolang er nog geen zekerheid is over het hondengif, adviseert Natuurmonumenten baasjes om hun honden ook in de losloop gebieden aangelijnd te houden. “Veel mensen komen hier met hun hond wandelen en wanneer ze goed opletten en zich houden aan de regels, is er geen reden voor paniek.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!