Liveblog

112-nieuws: bestuurder rijdt tegen boom • man rent over garageboxen

6 juni 2023 om 19:39 • Aangepast 16 juni 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog hielden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten

Liveblog

22.17

Bestuurder veroorzaakt meerdere ongelukken

De politie heeft vanavond in Roosendaal een bestuurder aangehouden nadat hij meerdere ongelukken had veroorzaakt. Hij botste eerst op de Antwerpseweg tegen een voertuig en botste niet veel later op de Boulevard tegen een geparkeerde auto. De geparkeerde auto werd door de klap tegen een andere auto geduwd. De bestuurder is aangehouden. Volgens omstanders zou hij veel te hard hebben gereden. Niemand raakte gewond.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
21.18

Man rent onder invloed over garageboxen

Een man uit Budel heeft vandaag onder invloed van verdovende middelen over garageboxen gerend. De politie heeft hem achtervolgd en uiteindelijk in een tuin aan kunnen houden. De man was zo erg onder invloed, dat er volgens de politie een gevaar bestond voor zijn eigen leven. Medewerkers van de ambulance werden opgeroepen en brachten hem naar het politiebureau. De man is uiteindelijk aangehouden.

Foto: Wijkagent azc Budel/Instagram.
Foto: Wijkagent azc Budel/Instagram.
21.15

Wegpiraat voor derde keer betrapt

Een beginnend bestuurder is door de verkeerspolitie betrapt op te hard rijden bij knooppunt Noordhoek. De 21-jarige man uit de omgeving van Rotterdam reed 162 kilometer per uur over een weg waar een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur geldt. De wegpiraat was ook onder invloed van cannabis.

LEES OOK: Man (21) scheurt onder invloed met 162 kilometer per uur over de weg

19.50

Fietser gewond na botsing

Op de Veldhovenring in Tilburg is een ongeluk gebeurd tussen een fietser en een motorrijder. De fietser is gewond geraakt aan zijn hoofd. De straat ligt bezaaid met brokstukken van de fiets en motor. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk. De straat is afgesloten.

Foto: Corrado Francke.
Foto: Corrado Francke.
19.34

Bestuurder rijdt tegen boom

Een bestuurder is met haar auto rechtdoor gereden op een kruising aan de Jachthuisdreef in Breda. Ze botste vervolgens tegen een boom en belandde op een boomstam, die over een sloot hing. Uit een blaastest blijkt dat de vrouw onder invloed was. Ze moet mee naar het ziekenhuis voor een bloedtest.

Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
Foto: Perry Roovers/SQ Vision.
19.22

Autobrand in Oirschot

In een auto die geparkeerd stond aan de Eikenbussel in Oirschot is vanavond brand uitgebroken. Het vuur woedde bij de motor, maar de vlammen sloegen al snel onder het dashboard vandaan. De brandweer wist het vuur snel te blussen. De auto raakte zwaar beschadigd door de brand.

Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
Foto: Sander van Gils/SQ Vision.
18.13

Negentien jongeren moeten naar HALT

In Made zijn meerdere controles geweest bij kleine evenementen. In totaal waren negentien jongeren tussen de 14 en 16 jaar oud in overtreding. Ze hadden alcohol bij zich, vernielden dingen en gebruikten valse identiteitsbewijzen. Ook werden toegangsbandjes van bezoekers boven de 18 jaar oud doorgegeven aan minderjarigen, zodat zij alcohol konden kopen. De politie heeft met de ouders en jongeren gesproken en verwijst het grootste deel van de jongeren naar bureau HALT. De overige jongeren krijgen een proces-verbaal.

17.55

Tractor rijdt spoorboom omver

Een tractor heeft zaterdag een spoorboom op een spoorwegovergang in Mierlo omvergereden. De bestuurder wordt gezocht.

Wachten op privacy instellingen...
17.39

A2 bij Eindhoven dicht

De A2 van Eindhoven naar Maastricht is dicht bij knooppunt Leenderheide. Verkeer wordt via de vluchtstrook geleid. Volgens Rijkswaterstaat is de weg rond half zeven weer vrij.

Wachten op privacy instellingen...
16.55

Vrachtwagen met pech op A50

Op de A50 bij Nistelrode staat een vrachtwagen met pech, van Eindhoven naar Arnhem. Op de aansluitende weg, A59 van Den Bosch naar Oss, krijgt verkeer ook te maken met een uur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...
16.21

A58 dicht door ongeluk

De A58 van Eindhoven naar Tilburg was vanmiddag dicht. Bij Moergestel is een ongeluk gebeurd tussen een vrachtwagen en twee auto's. Vanaf Eindhoven stond zo'n zeven kilometer file, wat leidde tot ruim een uur vertraging.

Om iets voor vijf uur is de weg weer vrij.

LEES OOK: A58 bij Moergestel dicht door ongeluk: uur vertraging

16.00

Vier schuurtjes branden af

In vier schuurtjes aan de Balladeberg in Roosendaal is vanmiddag brand uitgebroken. De schuurtjes zijn volledig uitgebrand. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen panden.

Foto: Christian Traets/SQ Vision.
Foto: Christian Traets/SQ Vision.
14.23

Brandweer verwijdert vaten uit ziekenhuis

Een groot gedeelte van het voorterrein van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch is een tijd afgezet geweest. Even daarvoor zag een medewerker in de machinekamer van de fontein een vat met zwavelzuur dat bolstond, vermoedelijk door een chemische reactie met een andere stof.

Het ziekenhuis laat op Facebook weten dat de medewerker luchtwegklachten opliep en op de Spoedeisende Hulp wordt verzorgd.

Medewerkers van de brandweer zijn in speciale pakken de ruimte binnengegaan en hebben daar meerdere vaten weggehaald. Later zullen die door een gespecialiseerd bedrijf worden opgehaald. Het ziekenhuis zelf was wel bereikbaar.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision
14.16

Fietser geraakt door onderdeel van vrachtwagen

Een fietser is op de Altenaweg in Gilze gewond geraakt, toen een slang van een vrachtwagen af vloog. De truck kreeg even daarvoor een klapband en door de schok raakte de slang los. De fietser werd onder meer aan zijn hoofd geraakt en is even later door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Door het onderzoek van de politie was de weg een tijdje afgesloten.

12.06

Kapotte vrachtwagen op de A2

Een kapotte vrachtwagen zorgt voor de nodige file op de A2 van Eindhoven naar Den Bosch. Bij de afrit Sint-Michielsgestel is de linkerrijstrook tijdelijk dicht.

11.59

Minder treinen door storingen

Door een overwegstoring rijden er op dit moment veel minder treinen tussen Den Bosch en Boxtel. Volgens de NS duren de problemen zeker tot half één vanmiddag. Ook tussen Den Bosch en Utrecht is het raak. Daar rijden door een storing minder intercity's.

10.26

Bermbrand naast het spoor

Door een bermbrand reden er tijdelijk geen treinen tussen Lage Zwaluwe en Dordrecht. Even voor 11 uur waren de problemen verholpen en kwam het treinverkeer weer op gang.

Wachten op privacy instellingen...
09.11

Fietsster geschept door auto

Een vrouw op een fiets is op de kruising van de Gilzeweg met de Roosbergseweg in Bavel geschept door een auto. Ze kwam op de voorruit terecht. De vrouw wordt behandeld in de ambulance. De politie onderzoekt hoe het ongeluk precies is gebeurd.

Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
Foto: Jeroen Stuve/SQ Vision
06.52

Bestelbus uitgebrand in Best

Op de Ringweg in Best brandde vanochtend een bestelbus uit. De bestuurder moest de bus op het midden van de rijbaan stilzetten omdat het vuur razendsnel om zich heen greep. De brandweer bluste de bus.

Tijdens het blussen was de Ringweg tussen de snelweg A2 en de Biezentrekker afgesloten. Andere auto’s konden keren, maar vrachtwagenchauffeurs moesten wachten tot de weg weer kon worden vrijgegeven. Vrijgekomen diesel werd door de brandweer ingedamd zodat die niet in het riool zou terechtkomen.

De brandweer bluste de bestelbus in Best (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
De brandweer bluste de bestelbus in Best (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Van de bestelbus in Best bleef slechts een wrak over (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
Van de bestelbus in Best bleef slechts een wrak over (foto: Sander van Gils/SQ Vision).
22.28

Vrachtwagens weggestuurd van vluchtstrook A58

Vier vrachtwagenchauffeurs zijn gisteravond laat weggestuurd van de vluchtstrook naast de A58 bij Oirschot, vlakbij verzorgingsplaats Kriekampen. Daar hadden zij hun vrachtwagen geparkeerd terwijl dit niet mag. Ook bij verzorgingsplaats Kloosters bij Oirschot moesten vrachtwagenchauffeurs worden weggestuurd van de vluchtstrook. Daar ging het om twee vrachtwagens die stonden op plaatsen waar dit niet mag.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!