Corona, dure energie en hoge inflatie kosten slagerij de kop

8 juni 2023 om 08:00 • Aangepast 16 juni 2023 om 02:00
nl
Slagerij Zeegers in Oss sluit zaterdag definitief de deuren. De coronapandemie, hoge energierekeningen en nu de inflatie zijn de nekslag geworden voor het familiebedrijf. Geld om de winkel te vernieuwen en om door te gaan is er niet, dus gooit slager Dennis Zeegers de handdoek in de ring.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Met pijn in het hart heeft hij het besluit genomen om te stoppen, zegt slager Dennis. "Mijn vader heeft het bedrijf in 1980 opgericht en wij hebben een goede naam in Oss. Dan is het wel heel jammer om te moeten stoppen, dat doet heel veel pijn".

De laatste week noemt Dennis bizar: "Opeens komen er nog heel veel klanten." Na een Facebookbericht over de sluiting kreeg hij een tsunami van reacties van mensen die het einde van de zaak betreuren.

"We krijgen de schappen niet eens gevuld, zo druk is het nu. Veel klanten willen toch nog eens onze oude receptjes proeven. Dat geeft ook wel weer een warm gevoel. Klanten brengen bloemen, ze sturen brieven en er kwam iemand met chocolaatjes voor het personeel."

"Sommige vakken waren opeens niet meer gevuld."

Op de laatste woensdag van de zaak lijkt er op het oog niets aan de hand te zijn. De vers bereide maaltijden vliegen de deur uit en klanten lopen in en uit. Maar schijn bedriegt. Zo is de winkel hard toe aan vernieuwing, maar dat wil de bank niet financieren.

Een vrouw die al vanaf het begin vaste klant is, biedt Dennis een plantje aan en vind het vreselijk jammer dat de slagerij stopt. "Ik kom hier al 41 jaar, toen ben ik hier komen wonen. Ik kom vooral voor de verse maaltijden, zoals bami en nasi. Ik vind het echt heel erg, maar ik vreesde het al door de hoge energieprijzen. Sommige vakken waren opeens niet meer gevuld."

"Zaterdag zal heel zwaar worden."

Na corona en de dure energie kwam er ook nog eens de inflatie bij. Dat heeft er behoorlijk ingehakt zegt Dennis. "Wat wij merken is dat er per week plotseling een 250 tot 300 klanten minder kwamen. Dat scheelt natuurlijk enorm in de omzet. Dan houd je de klanten over die wat meer te besteden hebben, maar uiteindelijk is dat niet genoeg."

Zaterdag dan gaat de deur definitief op slot, een moeilijk moment voor Dennis: "Dat zal een heel emotioneel moment worden, vrees ik. We proberen er nog een beetje een gezellige en feestelijke dag van te maken. Het wordt een heel dubbele dag. Het is nu al emotioneel, dus zaterdag zal heel zwaar worden. Een traantje wegpinken, dat zal er waarschijnlijk wel bij horen."

Wat Dennis hierna gaat doen, weet hij nog niet. Voorlopig is hij nog bezig met de afhandeling van de sluiting.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!