Video

Afgebrande vrachtwagens op A16 weggetakeld, weg was uren dicht

8 juni om 20:23 • Aangepast 17 juni om 02:01
nl
De vrachtwagens die donderdagmiddag op de A16 bij Hazeldonk botsten en in brand vlogen, zijn door de hulpdiensten weggetakeld. Van de beide voertuigen is helemaal niets meer over. Door het ongeluk tussen Breda en de Belgische grens was de weg vanuit België tot halfeen afgesloten.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

Eerder werd gemeld dat de weg rond tien uur weer open zou zijn, maar hulpdiensten hadden veel langer de tijd nodig om op te ruimen.

Met een takel werden de overblijfselen van de vrachtwagens weggehaald. De ravage ontstond donderdagmiddag na een botsing tussen de twee vrachtwagens, die melk en elektrische auto's vervoerden. Een enorme brand was het gevolg.

Voor de vrachtwagen die was gevuld met melk, is een andere vrachtwagen gekomen. Daarin wordt het restant uit het afgebrande voertuig overgepompt. Volgens een 112-correspondent is ook het asfalt flink beschadigd geraakt door de brand.

Weg helemaal dicht
De beide richtingen van de A16 waren ongeveer anderhalf uur afgesloten. Toen de brand was geblust, gingen de rijstroken in de richting van Brabant naar België weer open.

Kort na het ongeluk werd gemeld dat één van de chauffeurs bekneld was geraakt. De chauffeurs kwamen er uiteindelijk zonder kleerscheuren vanaf.

LEES OOK: Niets meer over van vrachtwagens na botsing en enorme brand op A16

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!