Liveblog

112-nieuws: man met schrik vrij na zware crash • smeulbrandje in huis

10 juni 2023 om 22:58 • Aangepast 20 juni 2023 om 02:05
nl
In dit liveblog hielden we je zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

23.00

Dit liveblog is gesloten

22.56

Smeulbrandje in huis

De brandweer is in Eindhoven uitgerukt voor een brandje in een huis aan de Echternachlaan. Ter plekke bleek het te gaan om een smeulbrandje, erger kon worden voorkomen. Wel kwam er de nodige rook in het huis en dat ernaast. De bewoner is nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
21.45

Schuurtje in Eindhoven in brand

Aan het Hefveld in Eindhoven is een schuur in brand gevlogen. Ook een partytent in de tuin ernaast vatte vlam, toen het vuur oversloeg naar een tweede schuurtje. Omdat een buurman al was begonnen met blussen bleven de vlammen beperkt. De brandweer kon met twee stralen hoge druk het vuur afblussen. De brand trok veel bekijks. Om de brandweer de ruimte te geven werd de straat even afgesloten. Na een half uur was de straat weer vrij.

Foto: SQ Vision/Arno van der Linden.
Foto: SQ Vision/Arno van der Linden.
Wachten op privacy instellingen...
19.58

Bosjes in brand

De brandweer heeft een aantal bosjes aan de Sumatralaan in Eindhoven geblust. Rond kwart over zeven werd het vuur ontdekt. Omdat in de buurt een festival aan de gang was, werd een twee tankwagen opgeroepen. Ter plekke bleek het mee te vallen. De brand was snel onder controle.

Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
Foto: Arno van der Linden/SQ Vision
19.52

Man komt met schrik vrij bij enorme crash

Een man in Nuenen had een engeltje op zijn schouder, toen hij op de A270 van de weg afreed. Vermoedelijk viel hij in slaap achter het stuur, waarna hij de berm instuurde. Daar vloog hij vervolgens over de kop tegen een paal aan. Wonder boven wonder kon hij zelf uit zijn auto stappen, met slechts wat lichte verwondingen.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
18.15

Activisten Extinction Rebellion demonstreren in centrum Eindhoven

Bij het ING kantoor in het centrum van Eindhoven hebben klimaatdemonstranten van Extinction Rebellion actie gevoerd. Dat gebeurde in het kantoor en buiten. Toen de politie er was weigerden de actievoerders te vertrekken. Toen ze niet luisterden naar de oproep om te vertrekken zijn ze naar buiten gesleept. Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen geweest.

Foto: SQ Vision/Dave Hendriks.
Foto: SQ Vision/Dave Hendriks.
16.00

Overvaller gezocht in Helmond

De politie is in de buurt van de Johannes Vermeerlaan in Helmond op zoek naar een verdachte man. Hij zou even daarvoor met geweld een woning hebben overvallen. De bewoonster zou daarbij niet gewond zijn geraakt. Het is onduidelijk of de overvaller er met een buit vandoor is gegaan.

Het zou gaan om een witte man van rond de dertig jaar. Verder heeft hij kort, donkerblond haar en draagt hij een groen shirt, een spijkerbroek en een blauwe schoudertas. Hij zou op de fiets zijn vertrokken. Waarom de man gezocht wordt, maakt de politie nog niet bekend.

Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
Foto: Dave Hendriks/SQ Vision
13.33

Kapotte auto op Moerdijkbrug

Verkeer op de A16 van Breda richting Rotterdam moet sinds kwart over een vanmiddag rekening houden met file op de Moerdijkbrug. Daar staat een kapotte auto. Dit leidde rond kwart voor twee 's middags tot een zes kilometer lange file vanaf knooppunt Zonzeel, goed voor een halfuur vertraging.

13.30

Fietsster gewond in Kaatsheuvel

Een fietsster is vanmiddag ernstig gewond geraakt aan haar hoofd bij een botsing op de Marktstraat in Kaatsheuvel, waarbij ook een automobilist betrokken was. Het ging mis rond kwart over twaalf. De vrouw is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De traumahelikopter die in eerste instantie werd opgeroepen, is uiteindelijk niet geland. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. De Marktstraat werd vanwege het ongeluk enige tijd afgesloten voor het verkeer.

De fietsster is na het ongeluk in Kaatsheuvel naar een ziekenhuis gebracht (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
De fietsster is na het ongeluk in Kaatsheuvel naar een ziekenhuis gebracht (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Het ongeluk gebeurde op de Marktstraat in Kaatsheuvel (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
Het ongeluk gebeurde op de Marktstraat in Kaatsheuvel (foto: Iwan van Dun/SQ Vision).
12.39

File vanwege autoband op A2

De linker rijstrook van de A2 van Eindhoven richting Maastricht werd rond het middaguur afgesloten omdat er bij Maarheeze een stuk autoband op de weg lag. De afsluiting leidde rond halfeen 's middags tot een zeven kilometer lange file tussen knooppunt Leenderheide en Maarheeze, goed voor ruim een halfuur vertraging. Sinds kwart voor een is de weg weer vrij.

11.40

Toestand neergestoken man stabiel

De toestand van de 38-jarige man die gisteren zijn zijn borst werd gestoken door een collega bij het bedrijf Esro aan de Huufkes in Nuenen is stabiel. Dat maakte de politie vanochtend bekend. Vanwege de steekpartij, waarbij ook nog een tweede man (39) gewond raakte, werd een 29-jarige man aangehouden. De steekpartij zou een gevolg zijn van een ruzie tussen de collega's. Mogelijk draaide de ruzie om de vriendin van de verdachte.

10.39

Man vermist in buurt Overloon

De politie zoekt samen met leden van het Veteranen Search Team sinds deze ochtend in de omgeving van Overloon naar een 52-jarige man die sinds gisteren vermist wordt. De man heeft zorg nodig. Daarom vraagt de politie mensen die meer weten contact op te nemen. Bij de zoektocht wordt onder meer een speurhond ingezet.

10.21

Kat gered uit boom

Een kat is vanochtend door de brandweer uit een boom gered aan de Zundertseweg in Etten-Leur. Hierbij werd een hoogwerker ingezet. Het beestje zat al twee nachten in de boom en durfde niet meer naar beneden. Het baasje van het dier ging mee in de hoogwerker. Nadat er een paar takken waren verwijderd, kon het bakje van de hoogwerker dicht genoeg bij de kat komen en kon het baasje het dier pakken.

De kat zat al twee dagen in de boom aan de Zundertseweg in Etten-Leur (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
De kat zat al twee dagen in de boom aan de Zundertseweg in Etten-Leur (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Het baasje van de kat ging mee in het bakje van de hoogwerker (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
Het baasje van de kat ging mee in het bakje van de hoogwerker (foto: Perry Roovers/SQ Vision).
09.47

Verdachte steekpartij aangehouden

De man die verdacht wordt van de steekpartij die in de nacht van donderdag op vrijdag plaatsvond in de Van Grobbendonklaan in Den Bosch is vrijdagnacht aangehouden. De 44-jarige man uit Den Bosch werd rond een uur vrijdagnacht betrapt tijdens een auto-inbraak aan de Julianstraat in Rosmalen. De eigenaar van de auto hield de man onder controle en belde de politie. De verdachte is vastgezet in het politiebureau.

Het 41-jarige slachtoffer van de steekpartij was rond drie uur donderdagnacht in gesprek met deze 44-jarige Bosschenaar en een vrouw, toen de mannen ruzie kregen. Na de steekpartij ging de 44-jarige man er op een fiets vandoor. Het slachtoffer werd in een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

09.10

Man heeft celstraf tegoed

Een man (29) is vrijdag aangehouden in Waalwijk omdat hij nog 5,5 jaar celstraf tegoed had. Agenten zagen rond halfzes 's middags een auto rijden door de Burgemeester Van der Klokkenlaan. Ze volgden de auto naar de Mr. Van Coothstraat omdat ze vermoedden dat de veroordeelde man in deze auto zou kunnen zitten. De auto werd stopgezet voor de slagbomen van winkelcentrum De Els. Daar renden de agenten naar de auto. Agenten kregen hem met hulp van enkele voorbijgangers onder controle.

LEES OOK: Man heeft nog 5,5 jaar cel tegoed: politie houdt hem met voorbijgangers aan

08.54

Motorrijder bekeurd

Een motorrijder (25) kreeg gisteren op de Maasdijk in Demen een bekeuring van 320 euro omdat zijn motor teveel herrie maakte: ruim drie decibel teveel. Ook na het monteren van een zogenoemde decibelkiller was het geluidsniveau nog te hoog.

Wachten op privacy instellingen...
08.07

Bejaarde vrouw bestolen

Een 88-jarige vrouw is donderdag in Waalwijk bestolen van haar sieraden. Dat maakte de politie gisteren bekend. Twee mannen met gele werkhesjes stonden rond twaalf uur 's middags bij haar voor de deur aan het Louis Paul Boonhof. Zij vertelden dat ze kwamen voor de waterleiding. Zo kwamen ze haar huis binnen. Ze hielden de vrouw vervolgens aan de praat en namen intussen spullen uit het huis - waaronder sieraden - mee.

02.35

Steekpartij voor café in Tilburg

Een man is afgelopen nacht gewond geraakt bij een steekpartij op de Broekhovenseweg in Tilburg. In de zaal van een café daar was een trouwfeest aan de gang. Een 112-correspondent hoorde van diverse gasten dat de man niet welkom was op dit feest. De man zou rond middernacht een grimmige sfeer buiten het café hebben veroorzaakt. Vervolgens zou het slachtoffer op de stoep voor het café zijn neergestoken.

LEES OOK: Man neergestoken voor café, politie haalt gasten een voor een uit zaal

In het café zou een trouwfeest hebben plaatsgevonden, waarbij de neergestoken man niet welkom zou zijn geweest.
In het café zou een trouwfeest hebben plaatsgevonden, waarbij de neergestoken man niet welkom zou zijn geweest.
23.48

Maaltijdbezorgers zonder rijbewijs

Twee maaltijdbezorgers zijn gisteren in het centrum van Den Bosch betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Toen agenten naar hun gegevens vroegen, gaf een van hen ook nog een valse naam op. Ze hebben een bekeuring gekregen. Hun baas moest de voertuigen waarop ze reden ophalen. In totaal werden bij de verkeerscontrole - waarbij extra werd gelet op het op de juiste wijze dragen van een helm op de snorfiets en het gebruik van een mobiele telefoon - 53 bekeuringen uitgeschreven. Dit vanwege het vasthouden van een mobiele telefoon, het niet dragen van een helm, stilstaan op een plek waar dat niet mag, het parkeren op een invalideparkeerplaats en het rijden met een te hoge snelheid.

23.17

Automobilist stapelt fout op fout

Een automobilist moest gisteravond in Aarle-Rixtel zijn auto inleveren bij de politie. Hij werd voor de vijfde keer in drie jaar tijd betrapt op autorijden terwijl de 40-jarige man geen rijbewijs heeft. Daarnaast bleek hij met alcohol achter het stuur te zitten en had de man nog bekeuringen openstaan. De automobilist heeft een proces-verbaal gekregen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!