Dieven roven keuken in nieuwbouwhuis leeg: 'Alleen koelkast staat er nog'

13 juni 2023 om 11:38 • Aangepast 24 juni 2023 om 02:00
nl
Vol trots laat Thomas Antonis zijn nieuwbouwhuis aan het Panorama in Eindhoven zien, maar hij is ook geschrokken. Dit weekend werden alle apparaten in de keuken gestolen. “Het voelt heel raar. Hoe kan ik hier nog met een veilig gevoel wonen?"

Het was de bedoeling dat hij over een maand zou intrekken. "Boven is alles al klaar. Beneden moeten we nog schilderen, de vloer leggen en dus de keuken plaatsen”, vertelt Thomas terwijl hij door zijn nieuwe huis loopt.

Die keuken zou eigenlijk deze week geplaatst worden, maar dat is nu niet meer mogelijk. De dieven hebben afgelopen weekend toegeslagen via een raam in het toilet.

"Ik kreeg een kleine hartaanval toen ik zag dat er met dozen geschoven was."

"Ik kwam zondag binnen met mijn vrouw en kind en kreeg een kleine hartaanval toen ik zag dat er in de keuken met dozen geschoven was. We zagen buiten al het toiletraam openstaan. Binnen zag mijn vrouw het raam op de grond liggen. Ze hadden het raam er gewoon uitgetrapt."

De keuken staat dinsdag nog vol met dozen. "De kasten hebben ze laten staan, maar alle apparaten ter waarde van 13.500 euro hebben ze meegenomen. Alleen de koelkast staat er nog. Die was denk ik te zwaar."

Thomas is verzekerd en dinsdagmiddag komt de schade-expert langs. Wel loopt de bouw veel vertraging op door de diefstal. Maar bovenal verkeert het gezin in onzekerheid.

"Hoe veilig is het hier?"

"Ik ga zeker een alarmsysteem installeren. Ik blokkeer nu al de deur van het toilet als ik hier iedere avond wegga zodat ze niet opnieuw op dezelfde manier binnen kunnen. Je voelt wel van: hoe veilig is het hier? Dat voelt raar. Ik heb hier ook gewoon een vrouw en kind wonen straks."

Aan het Panorama in Eindhoven wonen nog maar twee gezinnen in hun huis. De rest is nog bezig met het inrichten van hun nieuwbouwhuizen. “Tegenover mijn huis wonen al mensen, maar aan de achterkant nog niet. Gelukkig heeft de wijkagent mij gebeld en verteld dat de politie hier ’s avonds rond gaat rijden.”

De politie bevestigt aan Omroep Brabant onderzoek te doen naar de inbraak. "Dit soort inbraken is op dit moment geen ‘trend’ die we herkennen in nieuwbouwwijken in de wijk Blixembosch", aldus de politie.

Het ingetrapte toiletraampje (foto: Noël van Hooft).
Het ingetrapte toiletraampje (foto: Noël van Hooft).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!