Tientallen honden bevrijd die in vieze kooien zaten opgesloten in een tuin

14 juni 2023 om 10:38 • Aangepast 24 juni 2023 om 02:01
nl
De politie heeft in Oss ruim dertig honden in beslag genomen. De dieren waren er slecht aan toe. Ze zaten opgesloten in kooien, liepen in hun eigen uitwerpselen en kregen geen eten en drinken. Een van de honden is na bevrijding overleden. Dat meldt de politie woensdag.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

De politie kreeg zondag 4 juni rond middernacht de melding dat er in een tuin in Oss meerdere honden tekeer gingen. "Wat de agenten daar aantroffen, hadden ze nog nooit gezien", schrijft de politie. Meer dan dertig honden zaten opgesloten in vieze kooien.

Vechten
De honden waren met elkaar aan het vechten. Daardoor waren meerdere honden gewond geraakt. Een van de honden lag in kritieke toestand in zijn hok en overleed later.

Agenten konden niet veilig de tuin in, omdat de honden agressief waren. "De kans was groot dat de agressie zich zou richten tegen de agenten." Ze probeerden de dieren daarom af te leiden, door met een stroomstootwapen knetterende geluiden te maken, maar dat hielp niet.

Honden bedoeld voor verkoop
Uiteindelijk wisten hondengeleiders van de politie samen met de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) de honden in beslag te nemen. Ze zijn naar een veilige plek gebracht.

De honden waren bedoeld voor de verkoop. De politie is een onderzoek gestart.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.