Vermiste man (54) overleden in recreatieplas E3-strand in Eersel

15 juni 2023 om 16:30 • Aangepast 3 augustus 2023 om 09:34
nl
De politie heeft een dode man gevonden in de recreatieplas van het E3-strand in Eersel. Het gaat om een 54-jarige man uit Valkenswaard die woensdagavond vermist raakte.

Volgens familie van de man wilde hij naar de overkant van de plas zwemmen, maar kwam hij niet meer uit het water. Hij bleek te zijn overleden aan hartfalen.

Woensdagavond werd al tevergeefs naar de man gezocht. Donderdag is de zoektocht hervat. Vanaf het punt waar de man voor het laatst werd gezien, zijn duikers van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LOTZ) het water in gegaan om de man te zoeken. Ook met een sonarboot werd naar de man gezocht.

De afgraving heeft een oppervlakte van dertig hectare. “Het is op sommige punten heel diep", liet een van de eigenaren van het E3-strand donderdag weten. Ook hij zocht op een bootje mee naar de vermiste man.

Vermist jongetje
Bij een recreatieplas in Lith werd sinds woensdagavond ook een jongetje (6) vermist. Donderdag rond het middaguur heeft de politie gemeld dat het jongetje blijkt te zijn verdronken.

LEES OOK: Vermist jongetje (6) blijkt verdronken in recreatieplas De Lithse Ham

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!