Video

Vermist jongetje (6) blijkt verdronken in recreatieplas De Lithse Ham

15 juni 2023 om 12:15 • Aangepast 24 juni 2023 om 02:02
nl
Het 6-jarige jongetje dat woensdagavond vermist raakte bij recreatieplas De Lithse Ham, is verdronken. Dat meldt de politie. Het jongetje was woensdag aan het spelen op het strand in Lith, toen hij plotseling verdwenen was.
Profielfoto van Lobke KapteijnsProfielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Het jongetje komt uit Turkmenistan, een voormalige Sovjetrepubliek die grenst aan Iran, en woont in de noodopvang in Oss. De politie had al het vermoeden dat het jongetje het water in was gelopen, maar hield meerdere scenario’s open.

Zoekactie
Met een politiehelikopter en duikers van de brandweer werd woensdag het hele gebied doorzocht tot diep in de nacht. Het Veteranen Search Team kamde met negentig mensen de omgeving uit. Een warmtebeeldcamera aan een drone bekeek de situatie van de lucht. Ook de familie van het jongetje zocht de hele nacht mee.

De zoektocht kwam in de loop van de donderdagochtend op gang. Iets voor het middaguur is het lichaam van het jongetje gevonden. De politie zei eerder op de dag nog dat de identiteit van het lichaam nog bevestigd moest worden. Later op de dag bevestigde de politie dat het om de vermiste jongen gaat. Er zijn veel mensen aanwezig om de familie te ondersteunen.

Vermiste man in Eersel
Bij het E3-strand in Eersel wordt momenteel nog gezocht naar een vermiste 54-jarige Nederlander. Volgens familie van de man wilde hij woensdag naar de overkant van de plas zwemmen maar is hij niet meer uit het water gekomen.

De zoekactie naar het jongetje ging donderdagochtend weer van start (foto: Jan Peels / Omroep Brabant).
De zoekactie naar het jongetje ging donderdagochtend weer van start (foto: Jan Peels / Omroep Brabant).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!