Video

Man (54) vermist bij het E3-strand: 'Het is op sommige punten heel diep'

15 juni 2023 om 10:45 • Aangepast 24 juni 2023 om 02:00
nl
De politie is donderdag opnieuw aan het zoeken naar de 54-jarige man die woensdagavond vermist raakte in het E3-strand in Eersel. De politie is met duikers, een aantal agenten en de politiehelikopter aan het zoeken naar de man.
Profielfoto van Lobke KapteijnsProfielfoto van Jan Waalen
Geschreven door

"Ze hebben vanmorgen al met boten op het water gezocht, ik heb zelf ook meegezocht”, laat Janus van Kasteren weten. Hij is een van de eigenaren van de recreatieplas. Het water heeft een oppervlakte van dertig hectare. “Het is op sommige punten heel diep", aldus Van Kasteren.

De politie is met een vijf mensen aan het zoeken bij de waterplas. Ook wordt er gezocht met een sonarboot. Ook de politiehelikopter is donderdagmiddag ingezet. Een duikteam van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LOTZ) is ter plaatse met duikers en zoekt in het water vanaf het punt waar hij eerder voor het laatst gezien is.

Familie van de man wordt opgevangen in het nabijgelegen paviljoen op het E3-strand. Het gaat om een Nederlandse man. De recreatieplas is vanwege de vermissing tijdelijk gesloten.

Woensdagavond heeft de politie al volop gezocht naar de man. Volgens familie van de man wilde hij naar de overkant van de plas zwemmen maar is hij niet meer uit het water gekomen.

Jongetje vermist
Bij een recreatieplas in Lith werd sinds woensdagavond ook een jongetje (6) vermist. Donderdag rond het middaguur heeft de politie gemeld dat het jongetje blijkt te zijn verdronken.

Op het E3-strand wordt donderdag met een sonarboot gezocht naar de man (foto: Jan Waalen / Omroep Brabant).
Op het E3-strand wordt donderdag met een sonarboot gezocht naar de man (foto: Jan Waalen / Omroep Brabant).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!