Voetbalclub in rouw na dood van clubleden: 'Het raakt iedereen'

16 juni 2023 om 15:47 • Aangepast 28 juni 2023 om 02:02
nl
Het zijn verschrikkelijke maanden voor Overloon en de plaatselijke voetbalvereniging SSS'18. In februari overleed trainer Maarten van het tweede elftal bij een ongeval, afgelopen maandag kwam jeugdspeler Thomas om het leven bij een eenzijdig ongeluk. "Het is verschrikkelijk voor onze hechte gemeenschap", zegt voorzitter Patrick Borghs.
Profielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

Deze week opende SSS'18 de kantine voor iedereen om troost bij elkaar te zoeken. Patrick: "Thomas speelde bij onze O17 en O19, zijn broer voetbalt hier ook en z'n ouders zijn actief binnen de vereniging. Het overlijden van Thomas is een enorme klap. Het raakt iedereen in Overloon."

"Het maakt ontzettend veel indruk."

"Binnen vier maanden overlijden twee leden, dat maakt ontzettend veel indruk. We zijn er kapot van. We focussen ons nu op de uitvaart zaterdag en helpen waar we kunnen", zegt Patrick. Bij de club en op andere plekken in het dorp hangen vrijdag en zaterdag de vlaggen halfstok.

Voetbal is momenteel dus van ondergeschikt belang bij SSS'18. Toch speelde de club donderdagavond voor handhaving in de tweede klasse. "We moesten zondag voetballen, maar dat wilden we absoluut niet. De KNVB wilde het duel niet verzetten, totdat we als club het echt heel hoog hebben opgenomen. Toen kon verzetten naar de donderdag ineens wel. Dat we dat duel wonnen, leverde een enorme ontlading op. Ik heb dat gevoel nog nooit gehad op het voetbalveld."

"We zagen spelers echt breken."

Trainer Michel Kuijpers nam in zijn wedstrijdvoorbereiding de woorden van de ouders van Thomas mee. De jonge supporter ging vaak kijken en zou maar wat graag hebben gezien dat zijn club zich handhaafde. "In de kleedkamer maakten die woorden indruk. Kort voor de aftrap kwam zijn jongere broer binnen. Hij gaf alle spelers een highfive en toen zagen we spelers echt breken."

Op het veld was tegenstander Walram duidelijk beter. "De jongens waren in het begin enorm geraakt, dat was te zien. Ze hebben wel keihard gestreden", zegt Kuijpes. "Negen van de tien keer zouden we van deze betere tegenstander verliezen, maar uiteindelijk wonnen we met 2-1. Fantastisch en een emotioneel moment."

LEES OOK: Jongen (17) dood gevonden in buitengebied door ongeval na barbecuefeestje

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!