Video

Auto rijdt in op kudde schapen op snelweg, twaalf dieren komen om

19 juni 2023 om 20:39 • Aangepast 30 juni 2023 om 02:01
nl
Een kudde schapen is maandag rond vijf uur aangereden op de snelweg A4, vlakbij Dinteloord. Een bestuurder raakte gewond en zeker twaalf schapen kwamen om het leven. In totaal waren dertig dieren losgebroken en liepen op de snelweg. Verschillende auto’s kwamen ook met elkaar in botsing.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Let op: de videobeelden bij het bericht kunnen als schokkend worden ervaren.

Volgens een woordvoerder van de politie kreeg zij maandagmiddag meerdere meldingen van loslopende schapen op de snelweg.

Vol in de kudde gereden
In eerste instantie sprak ze van een aanrijding met de kudde door verschillende auto's. Later op de avond bleek dat het om één auto gaat die vol in de kudde is gereden.

"Een deel van de schapen is bij de aanrijding overleden. De rest van de dieren is van de weg gehaald door de politie en Rijkswaterstaat", aldus de politie.

Ook was eerder niet duidelijk hoeveel dieren er waren omgekomen, later op de avond meldde de politie dat twaalf van de in totaal dertig schapen de aanrijding niet hebben overleefd. Op beelden is te zien hoe schapen levenloos op de snelweg liggen.

Losgebroken
De gewonde bestuurder is nagekeken in een ambulance, het is niet duidelijk hoe ernstig de verwondingen zijn. De politie heeft inmiddels met de eigenaar van de schapen gesproken, de beesten zouden zijn losgebroken en zo op de snelweg terecht zijn gekomen.

De A4 werd in eerste instantie volledig afgesloten, later is de weg deels vrijgegeven. Vanaf acht uur was de A4 weer volledig open.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!