Baas misbruikt jongen (17) die voor hem werkt: celstraf en tbs

20 juni 2023 om 15:59 • Aangepast 30 juni 2023 om 02:01
nl
Marko de P. uit Geldrop moet 15 maanden de cel in, omdat hij vorig jaar augustus ontucht pleegde met een jongen van 17 die voor hem werkte. Ook krijgt De P. tbs met voorwaarden opgelegd. Hij moet zich laten behandelen en hij moet zich houden aan een lange reeks voorwaarden. De rechtbank verwijt de 51-jarige man vooral dat hij als baas en als veel oudere man misbruik maakte van een jongen in een ondergeschikte positie en hem geld bood.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Al in 1999 liet hij zich in Eerde onder meer bevredigen door een jongen van toen veertien, waarvoor hij in 2019 werd veroordeeld tot acht maanden cel. In 2016 misbruikte hij als elektricien twee jongens in hetzelfde dorp. De twee 15-jarigen werkten voor de man en met beiden werd meermalen ontucht gepleegd. In hoger beroep kreeg de dader een gevangenisstraf van tien maanden. Ook kreeg hij vijf maanden voorwaardelijke celstraf voor het geval hij weer de fout in zou gaan.

Toch ging het weer mis: de toen 50-jarige eigenaar van een klusbedrijf ontmoette vorig jaar in een tankstation een 17-jarige jongen die daar werkte. Hij bood hem meteen een baan aan en nam hem mee naar een tweedaagse klus in Bergeijk.

Als onderdeel van de teambuilding werd daar ook overnacht, maar De P. had heel andere plannen. Na een paar drankjes begon hij handtastelijk te worden. Eenmaal op de kamer wilde de jongen slapen. Met een onprettig gevoel en zijn kleren aan ging hij op bed liggen. Op het moment dat Marko zei te gaan slapen, gaf hij zijn werknemer een kus en een knuffel: “Je bent een lieve jongen."

“De tongzoen was zo heftig dat ik bijna stikte.”

“Hij begon over mijn buik te aaien en ik gaf aan dat ik dat niet wilde”, vertelde de jongen op de zitting. “Maar hij ging door en ik verstijfde.”

De jongen nam op wat zijn baas op de hotelkamer tegen hem zei:

Baas: Vind je mij raar?
Jongen: Nee maar je hoeft niet per se aan mli kont te zitten.
Baas: Oh wat dan?
Jongen: Gewoon, weet niet.
Baas: Liever aan je lul?
Jongen: Nee ook niet.
Baas: Ja. Zal ik jou morgen lekker verwennen dan? Zonder aan je piemel te komen hoor. Ik zou wel willen, maar ja dat kost 100 euro en ja dat wil jij niet, dus ja dan houdt het op.
Jongen: Klopt.

Uiteindelijk pijpte en zoende Marko de jongen. “De tongzoen was zo heftig dat ik bijna stikte.” Marko ontkent, maar DNA-sporen wijzen uit dat De P. de jongen wel degelijk heeft misbruikt.

“Onze zoon zat als een bang vogeltje in de auto."

Na een tijdje vluchtte de jongen de badkamer in, waar hij zijn ouders appte. Die haalden hem uiteindelijk op. De ouders waren boos, zo bleek op de zitting: “Onze zoon was totaal in paniek. Hij zat als een bang vogeltje in de auto. Van een open, gezellige en vriendelijke jongen werd hij een gesloten puber met wie we soms wekenlang geen contact konden krijgen. Dat heb jij op je geweten.”

Marko heeft een seksuele voorkeur voor jongens net uit de puberteit. Hij had maar één doel toen hij de jongen van 17 een baantje aanbood: hem in bed krijgen. Daarom krijgt hij 15 maanden cel en tbs met voorwaarden.

De P. moet zich na zijn celstraf aan een reeks voorwaarden houden:

  • Geen strafbare feiten plegen
  • Meewerken aan reclasseringstoezicht
  • Niet naar het buitenland
  • Opname in een zorginstelling
  • Ambulante behandeling
  • Begeleid wonen of maatschappelijke opvang
  • Meewerken aan time-out
  • Alcoholverbod
  • Contact met minderjarigen vermijden
  • Kinderporno vermijden
  • Contactverbod
  • Locatieverbod (zonder elektronische monitoring)

LEES OOK:

Baas misbruikt jongen van 17: ‘Ik dacht dat mijn leven niks meer waard was'

Elektricien die jongens misbruikte, krijgt hogere straf opgelegd

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!