Maythe (9) eert vermoorde moeder met pet en geeft hem aan haar idool Guus

20 juni 2023 om 20:19 • Aangepast 30 juni 2023 om 02:01
nl
Zo'n 35.000 bezoekers zagen afgelopen zondag hoe Guus Meeuwis tijdens zijn laatste Groots-concert van dit jaar plots met een pet uit het publiek rondliep. Nu blijkt dat het niet zomaar een pet was. De 9-jarige Maythe maakte de zwarte cap als eerbetoon aan haar moeder Marly, die vorig jaar door haar ex vermoord werd. "Ze zouden dit jaar voor het eerst samen gaan", vertelt haar oom Tony.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door

Marly was groot fan van Guus en sloeg geen editie van Groots met een Zachte G over. Dit jaar moest extra speciaal worden. Voor het eerst zou ze samen met haar dochtertje Maythe in het stadion zitten. Zo ver kwam het niet. De 35-jarige Marly werd afgelopen juli in het Belgische Kinrooi doodgeschoten door haar ex. Ook haar neef, die haar probeerde te beschermen, werd vermoord.

Ondanks het drama zat Maythe afgelopen zondagmiddag toch samen met haar vader in het stadion. In aanloop naar het concert maakten de twee een speciale pet met daarop de tekst: 'Marly en Guus 4Ever'.

"Na een paar nummers stond hij vlak voor ons. En ja hoor, hij pakte de pet aan."

"Op het moment dat we het stadion binnenliepen, zei Maythe dat ze die pet heel graag aan Guus wilde geven", vertelt oom Tony, die er ook bij was. "Dat zal best, dachten we toen nog. Er zijn zo veel mensen die iets voor hem hebben meegenomen."

Dus was de verbazing extra groot toen de zanger al vroeg in het concert langsliep. "Na een paar nummers stond hij vlak voor ons. En ja hoor, hij pakte de pet aan. Hij heeft er een heel nummer mee rondgelopen. Zelfs even op zijn hoofd." Waarom hij uitgerekend bij Maythe stopte? "Dat moet wel toeval zijn geweest."

Een paar dagen later realiseert Tony zich hoe bijzonder het moment was. "Het voelt heel dubbel. We hadden veel liever gehad dat Marly bij ons in het stadion had gezeten. Maar zo wordt het toch een heel bijzondere herinnering."

"We zouden die foto heel graag uitvergroten. Om zo het moment voor altijd vast te leggen."

Over een herinnering gesproken: na het concert plaatste Tony een bericht op Facebook. Daarin vraagt hij mensen die ook in het stadion zaten, of ze toevallig een foto van Guus met de pet hebben. "Zelf lukte het ons in de haast niet om een goede foto te maken. Het zou fantastisch zijn als dat iemand anders wel is gelukt. We zouden die foto heel graag uitvergroten en ophangen. Om zo het moment voor altijd vast te leggen."

Inmiddels druppelen er onder de post al heel wat foto's binnen, waarop Guus met de bewuste pet rondloopt. "Zelfs van de huisfotograaf van het concert", vertelt Tony. "Die is al geweldig. Je ziet alleen de tekst net niet goed. Wellicht dat er nog iemand is die dat ene perfecte plaatje heeft gemaakt."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!