Liveblog

112-nieuws: schip lekt gas in haven Moerdijk • bestelbus klapt op truck

23 juni 2023 om 18:18 • Aangepast 4 juli 2023 om 02:03
nl
In dit liveblog hielden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vond hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dit liveblog is gesloten.

Liveblog

21.11

Hulpdiensten naar Moerdijk

In de haven van Moerdijk lekte gisteravond ter hoogte van het industrieterrein een stof uit een schip. Het ging om koolwaterstof, wat wordt gebruikt in de rubberindustrie. Volgens een woordvoerster van de Veiligheidsregio bevond het lek zich boven de waterlijn, dus kwam het gas in de lucht vrij. Maar de gemeten waardes waren zo laag dat dit geen risico opleverde. Het schip, de olietanker Trans Catalonia, wordt gerepareerd. De werkzaamheden worden afgestemd met Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

19.42

Scooterdieven vluchten

Twee personen met scooters die zich verdacht gedroegen in een Etten-Leurse straat. Een buurtbewoner vertrouwde het afgelopen nacht niet. Ze belde 112. Met de auto en een agent op de politiebike werden de scooterrijders benaderd. Maar ze negeerden het stopteken en de blauwe lampen van de dienstauto en gingen ervandoor. De agent in de wagen kon ze niet bijhouden. "Gelukkig was daar de collega met de fiets", aldus de politie op Instagram. "Deze kon ze goed bijhouden, waarna de bestuurders te voet probeerden te ontkomen." De agent kon er eentje in de kraag vatten. De ander wist te ontkomen.

De scooters lieten ze achter. Naderhand bleek eentje vlak daarvoor gestolen te zijn. 'Mooie vangst dus', vat de politie samen.

18.55

Weg dicht bij Bavel

Een bestelbus is op de A27 achterop een vrachtwagen gebotst. Dat gebeurde bij Bavel. De bus raakte flink beschadigd en de bestuurder moest door de brandweer bevrijd worden en met een ambulance mee naar het ziekenhuis.

Om de hulpdiensten de ruimte te geven, was de A27 dicht vanaf Oosterhout-Zuid tot knooppunt Sint-Annabosch. Omrijden kon via het westen van Breda.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
De bestuurder moest uit de bus worden bevrijd (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
De bestuurder moest uit de bus worden bevrijd (foto: Tom van der Put/SQ Vision).
18.43

Wapens in huis

Afgelopen woensdag controleerde de politie in het buitengebied van Erp een auto. Daar bleek een luchtdrukwapen, munitie en een katapult in te liggen. Die laatste wordt vaak gebruikt door stropers. De politie hield de drie inzittenden aan.

Nader onderzoek van de recherche, leidde tot een huisdoorzoeking bij de bestuurder. Daar werden nog meer wapens gevonden, maar ook tasers en verdovende middelen. In zijn huis lagen nog meer spullen voor stroperij. Alle wapens zijn in beslag genomen.

Foto: Politie Maashorst.
Foto: Politie Maashorst.
18.11

Motoren over vluchtstrook

Vijf motorrijders zorgden zojuist voor veel geluidsoverlast bij de woonboulevard in Den Bosch. Volgens de politie reed de groep daarna 'op asociale wijze' de A2 op. Daar werden 'grove verkeersovertredingen' gepleegd. Zo werd een rood stoplicht genegeerd, driftten ze en werd er op de vluchtstrook gereden. De motorrijders zijn op kenteken bekeurd voor de overtredingen die ze begingen. De bestuurder die de meeste regels aan zijn laars lapte is aan de kant gezet door de politie.

18.00

Gewonde bij botsing

Door een ongeluk op de N389 bij de Zwartenbergse Molen is iemand gewond geraakt. Twee auto's raakten beschadigd en daarvoor moest een berger komen. De gewond is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het verkeer bij de kruising werd vrijdagmiddag omgeleid.

Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
Foto: Tom van der Put/SQ Vision.
17.10

Kop-staartbotsing

Door een kop-staartbotsing op de A67 bij Steensel is een auto op de vangrail beland. Twee mensen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Door de afhandeling ontstond er een lange file op de A67. Beide wagens moesten worden weggetakeld terwijl het verkeer over de vluchtstrook moest. Zodra de weg is opgeruimd wordt deze weer vrijgegeven.

Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
Foto: Rico Vogels/SQ Vision.
17.01

Ongewenste vreemdeling

Op de A16 heeft de marechaussee bij Breda een auto met een Frans kenteken aan een controle onderworpen. De bijrijder toonde een echt rijbewijs, maar er stond iemand anders op de foto. Hij is daarvoor aangehouden. Een andere passagier overhandigde een Algerijns paspoort. Hij bleek gesignaleerd te staan als ongewenste vreemdeling voor eerder gepleegde misdrijven. Hij mocht daarom tien jaar lang Nederland niet in. De marechaussee heeft hem ook gearresteerd.

16.46

Brandstichting Kaatsheuvel

De politie heeft donderdagavond twee vermoedelijke brandstichters kunnen aanhouden. Een oplettende getuige zag rond 23.00 uur hoe twee mannen vluchtten na een luide knal. Ze stond op haar oprit in Kaatsheuvel toen ze schrok en vuur zag in de Gasthuisstraat, vlakbij haar huis.

De twee mannen die wegrenden, sprongen een auto in en reden er vandoor. Ze noteerde het kenteken en alarmeerde de politie. Ondertussen werd duidelijk dat er in auto in brand was gestoken. Het vuur sloeg daarna over naar drie andere wagens. De brandweer heeft de handen vol gehad aan het blussen.

Met de hulp van getuigen zijn niet veel later de mannen opgespoord in Den Bosch. De verdachten, uit Helmond en 19 en 32 jaar oud, reden in de auto die was gezien en voldeden aan het signalement van getuigen.

16.30

Megafile A16

Er staat een lange file op de A16 richting Breda tot aan knooppunt Klaverpolder. De vertraging bedraagt anderhalf uur. De oorzaken zijn de volgens de ANWB de dichte Haringvlietbrug en een ongeluk. "Het staat verkeer staat helemaal vast", aldus de ANWB.

Wachten op privacy instellingen...
12.38

Schuurbrand in Etten-Leur

Aan de Tolhuislaan in Etten-Leur heeft brand gewoed in een schuurtje. Metershoge vlammen kwamen boven het huis uit en dikke zwarte rookwolken trokken richting de snelweg. Een schuurtje is afgebrand en het was snel onder controle. Volgens omstanders was de eigenaar van de woning niet thuis.

Foto: Noël van Hooft.
Foto: Noël van Hooft.
11.10

Inbreker opgepakt

Een 43-jarige man uit Eindhoven is vannacht aangehouden na een woninginbraak in Eersel. Bewoners hoorden beneden gerommel. Toen ze gingen kijken, zijn de daders gevlucht. De andere dader wist te ontkomen, hij heeft vermoedelijk alleen op de uitkijk gestaan, zo laat de politie weten. Er is zover bekend geen buit gemaakt. De politie roept getuigen of mensen met camerabeelden op om zich te melden.

09.16

Rijstrook A2 weer open

Op de A2 was voor de Empelbrug richting Den Bosch de rechterrijstrook gesloten door een vrachtwagen met een klapband. De vertraging was een half uur. Het verkeer werd omgeleid.

09.00

Vaten gedumpt bij Belgische grens

Zo'n vijftig vaten met drugsafval zijn vrijdagochtend gevonden aan de Bergbosweg in Budel. Sommige vaten zijn leeg, anderen bevatten nog vloeistoffen. Ook ligt er een grote stalen pan bij.

LEES OOK: Zo'n vijftig vaten met drugsafval gedumpt, vlakbij Belgische grens

09.52

Inbrekers betrapt

Bewoners van een huis aan de Markt in Eersel zijn afgelopen nacht een aantal inbrekers tegen het lijf gelopen. Ze hoorden rond drie uur gerommel in het huis. In eerste instantie dachten ze dat het hun dochter was die ze hoorden, maar zij bleek op dat moment niet thuis.

Bewoners zijn naar beneden gegaan waarop de inbrekers zijn gevlucht. De buit lieten ze vervolgens achter op straat. De daders wisten te ontkomen, de politie heeft ter plekke onderzoek gedaan.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
03.14

Gemaskerde daders overvallen tankstation A58

Twee gemaskerde daders hebben afgelopen nacht een tankstation langs de A58, ter hoogte van Rucphen, overvallen. Het tweetal kwam het tankstation binnen en probeerden glas dat de balie van de rest van de winkel scheidde te vernielen, schrijft de politie.

Toen een medewerker hen aansprak vluchtten ze naar buiten. De overvallers zijn vervolgens zonder buit vertrokken. Niemand raakte gewond. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

22.14

Keukenbrand in Oss

Door een keukenbrand is er gisteren veel schade ontstaan in een woning aan de Veekraal in Oss. Stichting Salvage, die namens verzekeraars eerste hulp bij brand biedt, is daarom ingeschakeld. De brandweer hoefde alleen een nacontrole te doen, de brand was al geblust.

Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.
Foto: Gabor Heeres/SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!