Video

'Dieven hadden een goede smaak', ravage in brillenzaak na ramkraak

26 juni 2023 om 11:23 • Aangepast 4 juli 2023 om 02:02
nl
Hij heeft al best wat inbraken meegemaakt in zijn zaak. Maar de ramkraak van zondagnacht bij de brillenwinkel Arnold Eyeworks van Mark Arnold in Bavel staat volgens hem wel 'op nummer één'. "De daders hebben goed hun best gedaan om zoveel mogelijk te vernielen, zo lijkt het."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Een ruit van twee bij drie meter in de gevel van de zaak werd rond drie uur 's nachts kapotgereden door een auto. "Daar stond een kast in de etalage", wijst Mark aan. "Die hebben ze met de auto tegen een zware houten tafel aan gereden. Die tafel reden ze daarna vijf meter naar achteren, dwars door een wand. Daar stond wat apparatuur. Die hebben ze ook door de muur heen geduwd. Het was een apart gezicht toen ik na de inbraakmelding midden in de nacht de winkel binnenkwam. Het was een grote puinhoop."

"Ik ben blij dat het maandag is, dan zijn wij altijd gesloten."

Deze maandag staat voor Mark in het teken van verzekeringswerk en vooral: opruimen. "We zijn volop bezig. Ik ben blij dat het maandag is, want dan zijn wij altijd gesloten." Dinsdag is de zaak normaal gesproken wel open. Bij het zien van de ravage, is het maar de vraag of Arnold Eyeworks dan weer open kan. Al heeft hij goede hoop. "Jawel! Even een beetje doorrammelen en dan gaat het helemaal goedkomen."

Een vriend van Mark reed na de ramkraak snel van Udenhout naar Bavel om hem te helpen bij alle opruim- en herstelwerkzaamheden. "Hij heeft een glasleverancier ingeschakeld om een nieuwe ruit in de gevel te laten zetten. Daar ben ik super blij mee. Hij staat hier nou binnen te stofzuigen, terwijl ik mensen aan het bellen ben. Een andere kennis heeft ook wat dingetjes geregeld, dat is heel fijn."

"Ze hebben zelfs gewone brillen meegenomen!"

Hoe groot de schade in euro's is, durft Mark niet in te schatten. "Maar ik denk dat die - dus niet de gestolen brillen en accessoires - vele malen groter is dan wat ze hebben meegenomen." De zonnebrillen waarmee de daders ervandoor zijn gegaan, zijn overigens wel van de bekende merken.

"Tom Ford, Porsche Design, Chanel, Ray-Ban, dat soort merken. Ze hebben zelfs gewone brillen meegenomen. Dat zie je niet zo heel vaak. Toevallig hebben ze wel even de duurste eruit gepikt, de Masunaga. Dat is een heel mooi Japans merk. Ja, ze hebben een goede smaak..."

De auto die is gebruikt bij de ramkraak werd rond negen uur maandagochtend teruggevonden op de Woestenbergseweg. De wagen is aan de voorkant behoorlijk beschadigd. Op een doodlopend stuk is de auto tegen een paal naast een weiland gecrasht. De auto wordt op sporen onderzocht.

LEES OOK: Zonnebrillen gejat bij ramkraak: 'Bandensporen staan 5 meter de winkel in'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!