Explosie blaast ruiten uit huizen: 'Mijn kinderen lagen boven te slapen'

1 juli 2023 om 12:39 • Aangepast 11 juli 2023 om 02:01
nl
Hevig geschrokken en boos. Dat zijn de bewoners van twee huizen in de Meidoornstraat in Breda waarbij afgelopen nacht een explosie plaatsvond die enorme schade veroorzaakte. “Daar boven lagen mijn kinderen te slapen!”

De luide knal was rond kwart over vier 's nachts in heel de wijk Tuinzigt te horen. Bij de explosie sneuvelden bij de twee getroffen huizen alle ruiten aan de voorkant, laat een politiewoordvoerder zaterdagochtend weten. "Ook vlogen de dakpannen van een overkapping. Overal op straat liggen glasscherven en kapotte dakpannen." Twee auto's en een scootmobiel raakten beschadigd.

"In het ene huis waren drie mensen aanwezig, in het andere vier."

In de getroffen huizen hing rook, maar er was geen sprake van brand.

De zeven hevig geschrokken bewoners vluchtten naar buiten. "In het ene huis waren op het moment van de explosie drie bewoners aanwezig, in het andere vier."

"Het stucwerk binnen is door de knal losgekomen."

Een van de bewoners laat op zijn telefoon laat zaterdagochtend beelden zien van de afgelopen nacht. Daarop zie je een fietser in beeld komen. Terwijl die voorbijfietst, steekt de verdachte iets aan en gooit dat naar de twee huizen. Wat later is er enorme knal te horen.

's Ochtends is de schade die de explosie veroorzaakte, goed te zien. De bewoonster wijst wat er allemaal kapot is. Alle ruiten aan de voorkant liggen eruit. Zelfs stenen in de voorgevel zitten los. “En het stucwerk binnen is losgekomen.”

"Het was echt een enorme klap."

Ze werd 's nachts wakker van de enorme knal. “Ik zei meteen tegen mijn man, wat is dit! Het hele huis stond vol rook. Het was een grote ravage.”

Ook het huis naast dat van hen heeft flinke schade. De buurman is bezig het glas op te vegen. “Het was echt een enorme klap. Ik zat rechtop in bed.” Het maakt hem boos dat iemand zoiets doet. Hij wijst naar het bovenraam aan de voorkant van het huis. “Daar lagen mijn kinderen, twee jongens en één meisje, te slapen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!