Mike Weerts maakt dramafilm over Brabants carnaval: 'Tranen in mijn ogen’

3 juli om 18:00 • Aangepast 12 juli om 02:04
nl
Mike Weerts uit Overloon maakt een dramafilm over het Brabantse carnaval. De film, die de werktitel 'Onder de rivieren' heeft, moet in 2025 in première gaan en vertelt een authentiek Brabants carnavalsverhaal, vertelt Weerts aan Omroep Brabant.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Weerts geeft eerlijk toe dat hij nog niet alle details kan delen over de film. 'Onder de rivieren' verkeert nog in pre-productie en moet dus nog worden gedraaid, legt Weerts uit.

“Die pre-productie duurt lang, want het zijn grote sets en we moeten dat nog allemaal regelen met financiering. We zijn er ook al best lang mee bezig, want door corona lag het project lang stil. Maar we hopen nu snel door te kunnen pakken."

Tranen in de ogen
Wel is het script al af. Peer Wittenbols uit Bergen op Zoom, zelf ook fervent carnavalist, heeft de film geschreven.

Weerts was er in elk geval van onder de indruk. “Ik heb eigenlijk nog nooit meegemaakt dat ik tijdens het lezen van een script de tranen in mijn ogen had staan. Ik had meermaals kippenvel.”

Het idee is volgens Weerts om een carnavalsfilm te maken die authentiek Brabants is, met authentieke Brabantse locaties en accenten.

"Daar horen dus ook Brabantse acteurs bij, dat lijkt me duidelijk", zegt Weerts. "Het wordt een Brabants feestje. Maar het wordt ook een dramafilm die interessant moet worden voor Nederlanders die geen carnaval vieren."

Geen onbekende in carnavalsland
Mike Weerts is bekend carnavalsvierder. Met het rondreizende theaterfestival De Parade deed hij deze week nog Eindhoven aan met oud-voetballer en muzikant Bjorn van der Doelen. Het ging uiteraard over carnaval.

De twee stevige carnavalsvierders probeerden in die voorstelling het carnavalsgevoel te ontrafelen. Weerts wil in de toekomst ook met dat 'carnavalstheater' nog verder gaan uitpakken.

Zo wil hij de voorstelling, die een half uur duurt, ooit uitbreiden naar een uur. “En dan gaan we naar de mensen toe. Niet in het theater, maar naar de kleine dorpjes. Volgens mij moeten we het klein houden.”

LEES OOK: Een 'masterclass' carnaval vieren door Weerts en Van der Doelen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!