Video

130 agenten arresteren zeven mannen tijdens grote drugsactie

3 juli 2023 om 10:40 • Aangepast 11 juli 2023 om 02:01
nl
Bij een grote politieactie in onder andere Tilburg en Berkel-Enschot zijn maandag meerdere aanhoudingen verricht. Dat was naar aanleiding van een drugsonderzoek, dat begon na meldingen via Meld Misdaad Anoniem. Uiteindelijk kwam de recherche zeven mannen op het spoor.
Profielfoto van Sandra KagieProfielfoto van Sami Kappé
Geschreven door
Sandra Kagie & Sami Kappé

Er zijn op meerdere plekken invallen in huizen gedaan, zei een politiewoordvoerder maandagochtend. De groepering, waartoe de verdachten zouden behoren, zou zich in Tilburg en omgeving bezighouden met drugshandel. De mannen worden ook beschuldigd van witwassen en deelname aan een criminele organisatie.

De actie begon om zes uur 's ochtends vanaf het politiekantoor in Tilburg. In totaal zijn er 130 agenten ingezet bij de actie en werden zeven woningen doorzocht.

De verdachten zijn 21 tot en met 36 jaar oud. De meeste mannen zijn in Tilburg gearresteerd. Een arrestatie werd in Rijen verricht en de laatste in Berkel-Enschot. De politie heeft ook voertuigen doorzocht en weggesleept. Er zijn onder meer harddrugs, contant geld en mobiele telefoons in beslag genomen.

Een grote politieactie in de regio Tilburg.
Een grote politieactie in de regio Tilburg.
Een grote politieactie in de regio Tilburg.
Een grote politieactie in de regio Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!