Ex-vrouw valt populaire wijkagent maandenlang lastig op LinkedIn

4 juli 2023 om 18:49 • Aangepast 14 juli 2023 om 02:00
nl
De man die op handen wordt gedragen als wijkagent, is op zijn LinkedIn-pagina door zijn ex-vrouw in 2021 beschuldigd van onder meer geestelijke mishandeling. De politierechter in Eindhoven oordeelde dinsdagmiddag dat ze daarmee te ver was gegaan en legde haar een voorwaardelijke taakstraf van 40 uur op. Die moet ze uitvoeren wanneer ze tijdens de proeftijd van een jaar opnieuw in de fout gaat.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Er was een onvoorwaardelijke taakstraf van 60 uur geëist tegen de 37-jarige vrouw.

Het vervelend bejegenen begon in mei 2021 volgens de vrouw nadat haar toenmalige echtgenoot de kinderen bij haar 'vandaan heeft gehouden'. Gedurende enkele maanden zette de vrouw uit frustratie reacties op de LinkedIn-pagina van haar man, wanneer hij een filmpje had geplaatst over wat hij als agent meemaakt.

Volgens zijn ex-echtgenote had hij ook een andere kant. Tijdens de zitting vertelde ze dat ze niet wist dat wat ze deed, strafbaar was. “Ik deed het uit emotie. Nu zou ik er beter over nadenken, maar ik heb hem nooit als politieagent willen raken, alleen als persoon. De manier waarop was niet zo handig. Ik had het niet zo hoog moeten op laten lopen.” Volgens haar advocate was ze 'tot waanzin gedreven' door haar man, die ze 'enigszins manipulerend' noemde.

De politierechter kwam tot een veel minder zware straf dan de officier van justitie had geëist, omdat de feiten twee jaar oud zijn. De rechter rekent er verder op dat de vrouw zich niet nog eens zal verlagen. Ook was ze het niet eens met de officier van justitie dat er sprake was van stelselmatig belagen van haar ex-man met sms’jes of mailtjes.

De rechter hoopt wel dat de vrouw haar lesje heeft geleerd: dat ze problemen moet uitpraten in plaats van naar niet acceptabele methoden grijpen. “Uw ex-man doet ook zijn best als vader én als agent. U had geen goede reden voor uw daden.”

De officier van justitie wilde nog niet zeggen of ze in beroep gaat. De vrouw legt zich neer bij de straf. De man met wie ze in een scheiding ligt, was niet bereikbaar voor commentaar.

LEES OOK: Buurt baalt dat populaire agent Hicham stopt: 'Man van de wijk'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!