Peter Gillis wordt vervolgd voor belastingfraude

6 juli 2023 om 18:42 • Aangepast 18 juli 2023 om 02:01
nl
Het Openbaar Ministerie gaat Peter Gillis vervolgen voor belastingfraude. Dat bevestigt een woordvoerder van het Functioneel Parket (een onderdeel van het OM dat zich bezighoudt met de bestrijding van complexe fraude) na berichtgeving van Quote.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

"De verdenkingen zijn het niet juist voeren en bewaren van de administratie, het verstrekken van onjuiste of onvolledige informatie aan de Belastingdienst en het niet (tijdig) doen van aangifte vennootschapsbelasting", laat het OM weten.

De zaak volgt na een grote controle van de FIOD, Belastingdienst, gemeenten, politie, OM en de Arbeidsinspectie in mei 2019 van enkele recreatieparken en andere locaties in Brabant en Zeeland. Er werden locaties gecontroleerd in Asten, Loon op Zand, Valkenswaard en Terneuzen (Hoek).

Aanklacht uitgereikt
Het OM heeft de aanklacht in het onderzoek uitgereikt aan de verdachten, onder wie Gillis. "De verdachten zijn nu aan zet om aan te geven welke onderzoekswensen zij nog hebben ten aanzien van de bevindingen van de FIOD", laat de woordvoerder weten. Daarna wordt de zogenoemde 'regiefase' afgesloten en beoordeelt de rechtbank het onderzoek.

Mogelijk vervolg Massa is Kassa
Talpa heeft donderdagavond het nieuws van RTL Boulevard bevestigd dat er opnames worden gemaakt voor een nieuw seizoen van Gillis' realitysoap Massa is Kassa. Maar het bedrijf beklemtoont dat dit "geen garantie is voor een nieuw seizoen. Pas na de uitspraak van de rechter nemen we een beslissing over een mogelijk vervolg van de serie", zo meldt een woordvoerder.

Het is niet duidelijk of Talpa hiermee een uitspraak in de mishandelingszaak rond Gillis bedoelt of de verdenking van belastingfraude. Eerder werd bekend dat Gillis door het OM wordt verdacht van het mishandelen van zijn ex-partner Nicol Kremers. Die zaak zou in augustus voor de rechter verschijnen, maar is uitgesteld omdat het OM meer tijd nodig heeft voor onderzoek.

LEES OOK: Peter Gillis moet vakantiepark in Lommel binnen een jaar sluiten

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!