DJ Hardwell is benoemd tot ereburger van Breda

8 juli 2023 om 22:11 • Aangepast 18 juli 2023 om 02:02
nl
DJ Hardwell is benoemd tot ereburger van Breda. Vlak voor zijn set op het festival Breda Live werd hij verrast door burgemeester Depla. Het is niet zomaar een titel die Hardwell krijgt: slechts twee andere Bredanaars die nog in leven zijn, mogen zich ereburger van de stad noemen.
Profielfoto van Janneke Bosch
Geschreven door

De Bredase dj is in het dagelijks leven bekend als Robbert van de Corput en hij heeft als Hardwell een waslijst aan bijzondere prestaties achter zijn naam staan. Zo is hij als dj Hardwell bekend over de hele wereld en werd door DJ MAG twee keer uitgeroepen tot allerbeste dj van de wereld. Hij won allerlei internationale prijzen en awards en is een van Nederlands meest succesvolle exportproducten.

"Noem je Hardwell, dan komt daar in een adem ook Breda achteraan."

Naast die grote prestaties, is Hardwell geboren, getogen en nog steeds woonachtig in Breda. Een stad waar hij zich erg verbonden mee voelt en met trots over praat. Dat noemde burgemeester Depla als reden om hem het ereburgerschap toe te kennen: "Noem je Hardwell dan komt daar vaak in een adem ook Breda achteraan. Robbert zet Breda internationaal op de kaart met zijn talent, zijn prestaties maar ook door met trots over onze stad te spreken. Breda is net zo trots op hem, als hij op onze stad."

Volgens Depla, het Bredase college en de gemeenteraad komt het ereburgerschap hem niet alleen toe door zijn persoonlijke prestaties, maar ook door wat hij betekent voor de stad. Zo helpt hij jonge talenten om zich verder te ontwikkelen en geeft hij Bredase dj's en producers een kans om door te breken door ze in zijn voorprogramma te laten optreden. Maar ook op economisch vlak is hij belangrijk voor de stad. Bij het platenlabel van Hardwell is de helft van de werknemers uit Breda afkomstig. En bij zijn wereldtournee zijn allerlei Bredase ondernemingen betrokken.

"Van alle nominaties is dit wel een van de bijzonderste."

Een wereldtournee waarin hij overigens ruimte maakt voor een optreden op Breda Live. Dit jaar doet hij dat voor de zevende keer. Vlak voor hij zou beginnen met het optreden, kreeg hij de erepenning uitgereikt. Hardwell zelf was een beetje ondersteboven door de benoeming. "Ik had dit niet zien aankomen en voel me heel erg vereerd. Ik ben echt super trots op deze benoeming. Van alle nominaties is dit wel een van de bijzonderste."

Er zijn nog twee andere Bredanaars in leven die zich ereburger van de stad mogen noemen. De een is oud-burgemeester Van der Velden en de ander is collega dj Thijs Verwest, beter bekend als dj Tiësto.

 Foto: Marcel van Dorst/Eye4Images
Foto: Marcel van Dorst/Eye4Images
Foto: Marcel van Dorst/Eye4Images
Foto: Marcel van Dorst/Eye4Images

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!