Liveblog

112-nieuws: drugslab in Vessem • motorrijder zwaargewond

14 juli 2023 om 17:30 • Aangepast 1 augustus 2023 om 02:00
nl
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Liveblog

22.30

Drugslab in Vessem

De politie heeft een drugslab aangetroffen aan de Kuilenhurk in Vessem. Het is momenteel nog onduidelijk om wat voor drugslab het gaat of waar het drugslab precies gevestigd is. Er zijn meerdere eenheden van de politie ter plaatse om onderzoek te doen in de straat.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
21.46

Motorrijder zwaargewond

Op de Witvrouwenbergweg in Someren is vanavond een motorrijder zwaargewond geraakt. Hij vloog uit de bocht en belandde in een sloot. Er is een traumahelikopter geland en de man zal naar het ziekenhuis worden gebracht. Wat de man precies mankeert is nog onduidelijk. De politie doet onderzoek op de weg. Er is ook brandweer ter plaatse.

Foto: SQ Vision.
Foto: SQ Vision.
18.08

Roemenen aangehouden voor brandstofdiefstal

Twee Roemenen (34 en 36 jaar) zijn in de nacht van woensdag op donderdag opgepakt op de A58 bij Rucphen. Ze sloegen toe op de verzorgingsplaats Mastpolder en probeerden daar brandstof uit vrachtwagens te stelen.

Eerder deze week werden er drie andere mannen uit Roemenië (37, 43 en 50 jaar) opgepakt, toen in Rotterdam. Zij worden verdacht van ladingdiefstal uit vrachtwagens. De politie denkt dat de drie Roemenen onder meer in juni in Moerdijk hebben toegeslagen.

De politie vermoedt een verband en onderzoekt of de twee groepjes met vermeende dieven met elkaar samenwerkten.

17.00

Meer dan uur vertraging op A67

De vrijdagavondspits is deze 14e juli al vroeg op gang gekomen. Vooral op de snelwegen A2, A16, A17 en A27 was het al snel deze middag druk. Rond vijf uur viel de grootste vertraging in Brabant echter op de A67 te noteren. Tussen de Belgische grens en Veldhoven-West stond toen een file van 10 kilometer wat een vertraging van bijna 70 minuten betekende. Oorzaak: de rechterrijstrook is dicht door een vrachtwagen met pech.

Toch viel het volgens de ANWB nog mee met de drukte. Een woordvoerster van de ANWB: "Op dit moment staat er nog geen vierhonderd kilometer file op de wegen. Dat is een stuk minder druk dan we hadden verwacht." Een week geleden, toen 'Midden' met de vakantie begon, was het rond deze tijd een stuk drukker. Toen stond er ongeveer 700 kilometer file. "Mensen lijken goed naar ons te hebben geluisterd", aldus de ANWB die eerder deze week nog waarschuwde voor drukte op de wegen richting vakantiebestemmingen.

LEES OOK: Veel files op snelwegen, vakantie is ook voor het zuiden begonnen

16.50

Onderzoek na vondst dode vrouw

De politie is een onderzoek begonnen na de vondst van een dode vrouw in een huis aan de Venakker in Kaatsheuvel. Over de oorzaak van haar overlijden is nog niets bekend. Hulpdiensten werden rond half een gealarmeerd. Er zijn ook specialisten ingeschakeld voor sporenonderzoek.

Een deel van de omgeving is afgezet (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
Een deel van de omgeving is afgezet (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
14.41

Vrouw raakt onwel

Een vrouw is vanmiddag onwel geworden tijdens schoonmaakwerkzaamheden bij Diffutherm in Hapert. Het bedrijf ontwikkelt chemische beschermlagen.

Bij aankomst van de brandweer bleek er geen sprake van een gevaarlijke situatie. De vrouw zou klachten hebben gekregen tijdens het schoonmaken. Ze is door ambulancepersoneel ter plaatse geholpen.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
Foto: Rico Vogels / SQ Vision
14.11

Man gepakt voor mishandeling en beroving

Een 41-jarige man uit Oudenbosch is vanmorgen aangehouden. De man heeft vanmorgen rond half zeven een vrouw mishandeld en beroofd aan de Professor Ginnekenstraat. Omstanders hebben de vrouw geholpen, en wisten de man vast te houden totdat de politie arriveerde.

LEES OOK: Vrouw beroofd en mishandeld, omstanders houden dader vast

14.00

Auto tegen slagboom

Op de A27 bij de Merwedebrug is een auto tegen een slagboom gereden. Daardoor was de brug in beide richtingen afgesloten. Het probleem is inmiddels verholpen. Het verkeer rijdt weer. Aan beide kanten is nog wel flinke vertraging. Omrijden heeft weinig zin omdat het ook op alternatieve routes druk is.

13.52

File na ongeluk op A58

Op de A58 bij Sint Willebrord in de rijrichting Breda zijn twee auto's op elkaar gereden. Daardoor staat er file vanaf Roosendaal. Bestuurders van de auto's zijn door ambulancepersoneel nagekeken maar ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Een rijstrook is afgesloten. De auto's worden weggetakeld. Rijkswaterstaat verwacht om half drie klaar te zijn met opruimen.

Foto: Christian Traets / SQ Vision
Foto: Christian Traets / SQ Vision
Wachten op privacy instellingen...
12.15

Gaslek bij werkzaamheden

In Oss is een gaslek ontstaan bij werkzaamheden van een hoveniersbedrijf. Het bedrijf was aan de Kantsingel boomwortels aan het lostrekken. Daarbij is een gasleiding geraakt. Volgens het hoveniersbedrijf had de aannemer de gasaansluiting tijdelijk af moeten sluiten, maar was dat niet het geval.

Uit de gasleiding kwam een sissend geluid en het gas was tot op flinke afstand te ruiken. De brandweer heeft de situatie veilig gesteld. Medewerkers van netbeheerder Enexis gaan het lek repareren.

De Kantsingel werd in zuidelijke rijrichting afgesloten voor verkeer, ook de Industrielaan werd deels afgesloten.

Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
Foto: Gabor Heeres / SQ Vision
11.42

Sissend geluid bij tankstation

Aan de Kapittelweg in Breda is onderzoek gedaan naar een mogelijk gaslek. Uit de grond werd gesis gehoord. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de boel onderzocht.

Uiteindelijk bleek het geluid afkomstig te zijn van een glasvezelbuis die kapot was. Er bleek dus geen sprake van een gaslek. Het probleem wordt gerepareerd en er is verder geen gevaar voor de omgeving.

Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
Foto: Tom van der Put / SQ Vision
11.40

Man vermist

Een 49-jarige man wordt vermist in de omgeving van de Stratumsedijk in Eindhoven. Dat meldt de politie via Burgernet. De blanke man is twee meter lang en heeft een fors postuur (120 kg). Hij heeft kort donker haar en draagt zwart/witte schoenen van het merk Adidas.

11.35

Geen treinen Gilze-Rijen en Tilburg

Tussen Gilze-Rijen en Tilburg is vandaag tussen 12.15 uur en 13.30 uur geen treinverkeer mogelijk. Dat meldt de NS.

11.01

Verdachte die man in z'n been schoot is opgepakt

Een 25-jarige man die verdacht wordt van het neerschieten van een man in Tilburg, is woensdag aangehouden. Dat meldt de politie. De man, Delano H. uit Vlissingen, wordt ervan verdacht dat hij op 14 mei een man heeft neergeschoten op het Bart van Peltplein.

De plek waar de schietpartij destijds plaatsvond (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
De plek waar de schietpartij destijds plaatsvond (foto: Toby de Kort/SQ Vision).
Delano H.
Delano H.
10.25

Kapotte vrachtwagen op A2

Op de A2 van Eindhoven naar Maastricht staat bij knooppunt Leenderheide een kapotte vrachtwagen. Dat meldt de ANWB. De rechterrijstrook is dicht. Weggebruikers hebben zo'n tien minuten vertraging.

10.01

Brand op balkon

Op een balkon in Breda heeft vanmorgen brand gewoed. De brandweer was er snel en wist erger te voorkomen. Uit voorzorg zijn omliggende huizen ontruimd. Een hoogwerker werd ingezet, de politie had de straat daarom tijdelijk afgesloten. Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan.

Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
Foto: Perry Roovers / SQ Vision
09.58

Spookrijder van A2 gehaald

Een 19-jarige man uit Polen is vrijdag door de verkeerspolitie van de A2 gehaald omdat hij spookrijdend met z'n brommer op de vluchtstrook reed. Dat meldt de verkeerspolitie Oost-Brabant op Twitter.

LEES OOK: Spookrijdende man op brommer van de snelweg gehaald, blijkt onder invloed

08.59

Komende week geen treinen Utrecht-Den Bosch

Vanaf zaterdag rijden een week lang geen treinen tussen Den Bosch en Utrecht. ProRail voert dan werkzaamheden aan het spoor uit. De NS zet snelbussen in. Vanwege werkzaamheden rijden komend weekend ook tussen Den Bosch en Oss minder treinen.

LEES OOK: Een week lang geen treinen tussen Den Bosch en Utrecht

08.13

Dronken bestuurder A59

Op de A59 is vannacht een ongeluk gebeurd, een van de bestuurders had mogelijk gedronken en moest mee naar het ziekenhuis voor een bloedtest om dat te bevestigen. Dat meldt een wijkagent uit Waalwijk op Instagram. Het is niet bekend of er mensen gewond zijn geraakt bij het ongeval.

Foto: Wijkagent Waalwijk
Foto: Wijkagent Waalwijk
07.39

Drukte verwacht wegens vakantie

Rijkswaterstaat verwacht drukte vandaag op de weg vanwege het begin van de vakantie in regio Zuid. Vanaf het middaguur kan het drukker zijn dan gebruikelijk.

02.23

Zwaargewonde bij ongeluk in Heeswijk-Dinther

Een fietser is afgelopen nacht zwaargewond geraakt na een val op de Meerstraat in Heeswijk-Dinther. Het ging mis rond halfeen 's nachts. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk.

De politie gaat er vanuit dat er geen ander verkeer bij het ongeluk betrokken was. Vanwege de ernst van de situatie kwam naast de politie en een ambulance ook een traumahelikopter naar de plaats van het ongeluk. De man is naar het RadboudUMC in Nijmegen gebracht. De weg werd enige tijd afgesloten.

02.15

Cabrio in vlammen op

Een cabrio heeft gisteravond in Den Bosch tijdens het rijden vlam gevat. Toen de automobilist rond kwart over negen over de Randweg richting het centrum reed, kwam er ineens rook uit de auto. Nadat de bestuurder uitstapte, werd de auto al snel verzwolgen door de vlammen. De politie vermoedt dat de brand ontstond door een technisch probleem. Ondanks de snelle inzet van de brandweer ging de auto verloren. Het wrak is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Van de cabrio in Den Bosch bleef slechts een geraamte over (foto: Bart Meesters).
Van de cabrio in Den Bosch bleef slechts een geraamte over (foto: Bart Meesters).
02.12

Brand in trein Oudenbosch

In een trein bij Oudenbosch woedde gisteravond laat brand. Daarom werd het treinverkeer tussen Roosendaal en Lage Zwaluwe stilgelegd. De brand zou in een coupe van de trein hebben gewoed. Wat precies in brand stond, is een 112-correspondent niet bekend. In de trein zaten tussen de tien en twintig passagiers. Zij werden uit de trein gehaald en met een bus verder vervoerd. Voor zover bekend zou niemand gewond zijn geraakt.

00.45

Crash auto op A67

Een auto is gisteravond zwaar beschadigd geraakt op de A67 bij Geldrop. De auto tolde over de weg en kwam hard tegen de vangrail terecht. Een berger heeft de auto meegenomen. De bestuurder is nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden. Wel moest de bestuurder mee met de politie.

De auto raakte bij de crash op de A67 bij Geldrop zwaar beschadigd (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).
De auto raakte bij de crash op de A67 bij Geldrop zwaar beschadigd (foto: Dave Hendriks/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!