Video

'PSV kan het kampioenschap wel vergeten', fans verbolgen over Xavi

16 juli 2023 om 10:44 • Aangepast 2 augustus 2023 om 02:05
nl
De fans van PSV reageren teleurgesteld en boos op het nieuws dat Xavi Simons vertrekt bij de Eindhovense club. De 20-jarige middenvelder maakte afgelopen seizoen veel indruk in Eindhoven. Zondagmorgen maakte PSV zelf bekend dat Simons naar Paris Saint Germain gaat. De reacties zijn duidelijk.
Profielfoto van Suzan van Loenen
Geschreven door

Zo schrijven fans op Twitter dat PSV de beste speler van de selectie verliest en het kampioenschap volgend jaar wel kan vergeten.

"Da's een flinke tegenvaller", "hij vertrekt veel te snel" en "wat een domme beslissing" is een greep uit de reacties. Ook denken veel mensen dat het voor Simons verstandiger was geweest om nog een jaar ervaring op te doen bij PSV. "Die zien we nu dus nooit meer terug", reageert iemand op het nieuws van Xavi's vertrek.

Velen vinden het dan ook een onbegrijpelijke en domme keuze van Simons. Ze zijn bang dat het toptalent bij Paris Saint Germain alleen maar op de bank zal zitten. Zo schrijft iemand: "Bankzitten: welke voetballer is er niet rijk mee geworden?"

"Grote kans dat we niet veel meer van hem gaan vernemen."

Iemand op Facebook schrijft: "PSG is voor Xavi een brug te ver. Hij is geschikt voor de Nederlandse Eredivisie, maar Frankrijk en elke wedstrijd op Champions League-niveau spelen: dat is andere koek." Een ander reageert: "Jammer dat hij gaat. Grote kans dat we niet veel meer van hem gaan vernemen."

Maar er zijn ook genoeg mensen die het de 20-jarige Simons juist wel gunnen en snappen dat de middenvelder verder kijkt dan de Nederlandse Eredivisie.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!