Video

Verkeerschaos op omleidingsroute voor Tilburgse Kermis: 'Het is dramatisch'

19 juli 2023 om 19:05 • Aangepast 2 augustus 2023 om 02:03
nl
De opbouw van de Tilburgse Kermis is begonnen. Verschillende straten in de buurt van het kermisterrein zijn de komende weken afgesloten. Maar doordat een omleiding niet goed is aangegeven, ontstaat een verkeerschaos. Bewoners van de Nijverstraat en de Lange Nieuwstraat spreken over een gevaarlijke situatie, waarbij geparkeerde auto's beschadigd raken.
Profielfoto van Malini WitloxProfielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Linksaf, rechtsaf. Het is een doolhof net ten noorden van de Spoorzone. Door werkzaamheden was al een deel van de straten dicht, nu zijn daar nog meer afgesloten straten bijgekomen.

Een voorbeeld op woensdagmiddag: een aantal autobestuurders wil een klein smal straatje in rijden dat doorgaans eenrichtingsverkeer heeft. Dat mag, want het bord 'verboden in te rijden' is afgeplakt. Tegelijkertijd komen er tegenliggers aan. Een blauwe auto gaat een stukje naar achteren. Daar is een klein gaatje om te parkeren. Hij wacht terwijl meer dan tien auto's hem passeren. Nu gaat het goed maar meestal is er geen ruimte om uit te wijken. Auto's gaan elkaar dan passeren en raken dan geparkeerde auto's.

"Het staat hier aan alle kanten vast", zegt een automobiliste die rustig achter haar stuur zit te wachten. "Je mag niet links en niet rechts. Ik moet dus rechtdoor maar dat kan ook niet, want er komen tegenliggers aan en het is te smal. Het is dramatisch."

"Ze moeten hier gewoon politie neerzetten."

Buurtbewoner Ad van Driel: "Tijdens de kermis van vorig jaar zijn er hier 25 auto's beschadigd. Van die schade word je niet vrolijk. Ik ben zuinig op mijn autootje en dan kom ik thuis en zit de hele zijkant in elkaar."

En nu is het opnieuw onduidelijk, meent Ad. "Meerdere buurtbewoners hebben een bericht aan de gemeente gestuurd. Die gaat nu de borden aanpassen. Maar ze moeten hier gewoon politie neerzetten, die zorgt dat mensen de goede kant op rijden. Borden worden ook genegeerd, maar dat doe ik ook, anders kom je de straat niet uit", zegt hij.

De gemeente geeft toe dat de borden verkeerd geplaatst zijn en gaat dat zo snel mogelijk corrigeren. Onduidelijk is wat er misging, want vorig jaar waren er ook al problemen in de straat en ook toen werden de borden na klachten ook al aangepast.

LEES OOK: Verkeersopstoppingen door Tilburgse Kermis: 'Echt een bende'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!