Kerk beklad met leuzen tegen asielzoekers: 'Respectloos en onacceptabel'

21 juli 2023 om 15:55 • Aangepast 3 augustus 2023 om 02:04
nl
Buitenmuren van de Onze-Lieve-Vrouw Visitatiekerk in Budel zijn beklad met leuzen tegen asielzoekers, zoals 'Azc weg ermee'. De gemeente doet aangifte en heeft de teksten in overleg met de pastoor meteen laten verwijderen. De politie stelt een onderzoek in, zo meldt de gemeente Cranendonck op haar site.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Burgemeester Roland van Kessel: “Bekladding van de kerk met deze leuzen is respectloos en onacceptabel. Ook al begrijp ik dat inwoners de aanhoudende overlast zat zijn, dat mag nooit reden zijn om zoiets te doen.”

Een aantal bewoners van het asielzoekerscentrum heeft ervoor gezorgd dat deze opvang meerdere keren negatief in het nieuws is gekomen. Zo besloten de eigenaren van de Jumbo in Maarheeze te stoppen met hun winkel vanwege de overlast en vele diefstallen, veroorzaakt door die asielzoekers.

Ook werden er spullen vernield op een begraafplaats in het dorp. En de Nederlandse Spoorwegen besloten, na een noodkreet van spoorvakbond VVMC, om politieagenten mee te laten rijden op het traject Eindhoven-Weert vanwege dreiging in de treinen. Ook stopt de bus al maanden niet meer vlak bij het azc door vervelende en intimiderende asielzoekers.

De gemeente roept getuigen van de bekladding op om zich te melden. Ook camerabeelden zijn welkom. Die kunnen mensen ook anoniem delen via Meld Misdaad Anoniem.

LEES OOK:

Azc Budel: gemeente gaat met COA en Rijk praten over sluiting

COA wil azc Budel langer openhouden en vraagt nieuwe vergunning aan

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!