Liveblog

112-nieuws: mannen gepakt met gestolen auto • camper door brand verwoest

23 juli 2023 om 16:56 • Aangepast 3 augustus 2023 om 02:05
nl
In dit liveblog hielden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Brabant. Je vond hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in de provincie.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het liveblog is gesloten.

Liveblog

20.35

Mannen gepakt met gestolen auto

Twee mannen zijn vanavond opgepakt omdat ze in een gestolen auto reden. De politie wilde ze aanhouden maar dat ging niet zonder slag of stoot. Het tweetal negeerde een stopteken en ging ervandoor. De politie zette de achtervolging in.

LEES OOK: Mannen rijden rond in gestolen auto, politie zet achtervolging in

20.18

Auto van de weg en over de kop

Bij een ongeluk op de A50 is vanavond een auto op zijn kant in de berm beland. Het ongeluk gebeurde bij Nistelrode, meldt Dtv Nieuws.

De auto raakte van de weg, reed omhoog tegen het talud en sloeg over de kop. Meerdere inzittenden zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Voor zover bekend is er niemand naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeluk gebeurde op de rijbaan richting Uden. Een van de rijbanen is afgesloten. Doordat het relatief rustig was op de weg zorgde het ongeval niet direct voor file.

16.45

Camper door brand verwoest

In de Raadhuisstraat in Roosendaal heeft vanmiddag een brand gewoed in een camper. De omgebouwde bestelbus werd daarbij verwoest. Bij de brand kwam veel rook vrij. Brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
Foto: Christian Traets/SQ Vision
12.45

Ongeluk op A59

De A59 van Den Bosch richting knooppunt Zonzeel werd rond twaalf uur vanmiddag afgesloten na een ongeluk bij Zonzeel. De afsluiting leidde rond kwart voor twaalf tot een drie kilometer lange file vanaf Terheijden, goed voor twintig minuten vertraging. De ANWB adviseerde om te rijden via de zuidkant van Breda over de A27 en de A58. Rond een uur 's middags werd de weg vrijgegeven.

12.05

Brand in Zeeland

Aan de Langenboomseweg in het dorp Zeeland woedt brand. Het vuur zou ontstaan zijn door broei. Er is veel brandweer aanwezig, met onder meer een waterwagen.

De brandweer bestrijdt het vuur aan de Langenboomseweg in Zeeland (foto; Marco van den Broek/SQ Vision).
De brandweer bestrijdt het vuur aan de Langenboomseweg in Zeeland (foto; Marco van den Broek/SQ Vision).
Het vuur aan de Langenboomseweg in Zeeland zou ontstaan zijn door broei (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
Het vuur aan de Langenboomseweg in Zeeland zou ontstaan zijn door broei (foto: Marco van den Broek/SQ Vision).
11.09

Beveiliger mishandeld op festival

Een man (22) is gisteravond aangehouden tijdens het festival Roosendaal Live aan de Vrouwenhoflaan in Roosendaal na het mishandelen van een beveiliger. Hij was door beveiligers aangesproken omdat hij samen met een andere man met eigen flessen drank over het festivalterrein liep. Dat kon de 22-jarige man niet hebben. Hij sloeg een van de beveiligers met gebalde vuist in het gezicht.

10.59

Dronken automobilist is auto kwijt

Een 49-jarige Tilburgse automobilist is gisteravond aangehouden vanwege rijden onder invloed op de Piet Retiefstraat in Tilburg. Hij reed daar met zijn auto tegen een paaltje en een aanhanger. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1,72. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Omdat het niet de eerste keer was dat de man werd betrapt op het dronken achter het stuur zitten, werd zijn auto door de politie in beslag genomen.

10.27

Vrachtwagenchauffeur met mes bedreigd

Een 47-jarige Spaanse vrachtwagenchauffeur is afgelopen nacht met een mes bedreigd op de Karolusstraat in Oosterhout. Daar had hij zijn vrachtwagen geparkeerd. De chauffeur was wakker geworden van lawaai vanuit zijn oplegger. Toen hij poolshoogte nam, zag hij twee mannen uit de oplegger stappen. Die hadden een gat in het zeil gesneden. Een van de twee kwam op hem af met een mes in zijn handen en riep iets wat de Spanjaard niet verstond. Vervolgens vluchtten de mannen in een witte auto waarin een handlanger achter het stuur zat. In de oplegger waren diverse dozen opengesneden.

10.19

Vier aanhoudingen in Tilburg

In het uitgaanscentrum van Tilburg zijn vannacht, na de tweede avond van de Tilburgse kermis, vier mensen aangehouden. Rond vier uur 's nachts liep een opstootje op de Heuvelring zo uit de hand dat agenten een linie moesten vormen om de rust te herstellen, samen met hondengeleiders en agenten te paard. Een Tilburger (23) werd aangehouden omdat hij glas gooide naar de agenten. Andere arrestaties vonden plaats vanwege belediging en het verstoren van de openbare orde.

09.42

Overval benzinepomp mislukte door vluchtende medewerkster

De overval die gisteravond plaatsvond in de shop van de Haan-benzinepomp aan de Beneluxlaan in Tilburg mislukte, omdat de medewerkster van het tankstation naar het magazijn vluchtte. Dat maakte de politie vanochtend bekend.

LEES OOK: Gewapende overval mislukt, medewerkster benzinepomp vlucht naar magazijn

05.01

Bakwagen brandt uit in Den Bosch

Een bakwagen is rond tien uur gisteravond uitgebrand aan de straat Smaragd in Den Bosch. De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de bakwagen verloren ging. De bakwagen zou naar verluidt al twee weken daar geparkeerd hebben gestaan. Tijdens het blussen van de brand ontvingen agenten informatie over een witte bestelbus die tegenover de bakwagen geparkeerd was. Die zou vol zou liggen met lachgascilinders. Dat bleek te kloppen. De bestelbus is in beslag genomen voor onderzoek.

De bestelbus tegenover de uitgebrande bakwagen werd in beslag genomen voor onderzoek (foto: Bart Meesters)
De bestelbus tegenover de uitgebrande bakwagen werd in beslag genomen voor onderzoek (foto: Bart Meesters)

Tijden het blussen van de brand, waarbij gebruik werd gemaakt van een brandkraan aan de Smaragd, ontstond een groot waterlek. De waterleiding bleek gesprongen. Het water liep met vele liters tegelijk uit de leiding en spoelde zand mee. Binnen de kortste keren ontstond een gat in de stoep van anderhalve meter bij anderhalve meter. Brabant Water kwam met meerdere medewerkers naar de Smaragd en sloot de waterleiding af.

Tijden het blussen aan de Smaragd in Den Bosch ontstond een groot waterlek (foto: Bart Meesters).
Tijden het blussen aan de Smaragd in Den Bosch ontstond een groot waterlek (foto: Bart Meesters).
03.06

Brand in restaurant Eindhoven

Aan de achterkant van Aziatisch restaurant Mei Wah aan de Leenderweg in Eindhoven woedde afgelopen nacht brand. Het vuur brak rond twee uur uit, in de keuken. De vlammen schoten volgens een 112-correspondent de afzuiginstallatie in. De brandweer heeft het vuur geblust. Via een hoogwerker werd ook de schoorsteen boven de keuken geblust. Voor de zekerheid werd een aantal mensen dat zich in het restaurant bevond toen de brand ontstond nagekeken door ambulancepersoneel.

De brand bij het restaurant aan de Leenderweg in Eindhoven brak rond twee uur zaterdagnacht uit (foto: SQ Vision).
De brand bij het restaurant aan de Leenderweg in Eindhoven brak rond twee uur zaterdagnacht uit (foto: SQ Vision).
00.32

Jagers gecontroleerd

Na meldingen dat er al een paar zaterdagen schoten te horen waren in de omgeving van de Langeweg in Schijndel werden gisteren twee jagers op de Korteweg gecontroleerd door de politie. Hun papieren en materiaal bleken in orde. Ze hadden zes duiven geschoten, die werden gezien als schadelijk wild.

Wachten op privacy instellingen...
23.47

Man ernstig gewond na val

Een 56-jarige man is gisteravond zwaargewond geraakt toen hij in een huis aan de Oirschotseweg in Best van de trap viel. Volgens de politie heeft het slachtoffer ernstig hoofdletsel opgelopen en is hij er slecht aan toe. Vanwege de ernst van de situatie landde langs de Ringweg een traumaheli. De man is onder begeleiding van de trauma-arts met spoed in een ambulance naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Vanwege de toestand van de gevallen man kwam een traumaheli naar Best (foto: Collin Beijk).
Vanwege de toestand van de gevallen man kwam een traumaheli naar Best (foto: Collin Beijk).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!