Lof voor Theo Maassen: 'Hij is nu al de beste Zomergasten-interviewer ooit'

24 juli 2023 om 09:30 • Aangepast 4 augustus 2023 om 02:03
nl
Er wordt lovend gereageerd op het debuut van de Eindhovense cabaretier Theo Maassen als presentator van Zomergasten. Het nieuwe seizoen van dit tv-programma ging zondag van start, met natuurkundige en kosmoloog Thomas Hertog als eerste gast. De uitzending trok 493.000 kijkers. "Theo Maassen nu al ongekroond de beste Zomergasten-interviewer ooit", vindt columnist Nico Dijkshoorn.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Geen amateuristisch gewroet in persoonlijk leed maar de focus volledig op horizonverbreding", zag Dijkshoorn. "Ik heb genoten van de gast en gastheer Theo Maassen."

"Theo is een verademing."

De columnist krijgt bijval van dichter en romanschrijver Hans van Willigenburg. Hij noemt Maassen op social media 'een verademing' als Zomergasten-presentator. "Geen gezichtsloze, vragen oplepelende juf meer bij Zomergasten maar een superbetrokken, meelevende, medebepalende, intelligente en betekenisvolle stiltes creërende gesprekspartner."

Ook journalist Thomas Ruigrok heeft genoten. "Eindelijk weer eens een goed gesprek. Natuurwetenschapper Thomas Hertog wordt bevraagd door een nieuwsgierige Theo Maassen. Goed voorbereid: Theo heeft geen A4'tjes met vragenlijstjes nodig." Blogger Kelly Sinke zag Maassen interviewen vanuit interesse. "Hij geeft zijn gast en zichzelf de ruimte om tot een goed gesprek te komen. Inclusief ongemak."

"Dit is de eerste keer dat ik Zomergasten heb uitgekeken."

Ook niet-professionals zijn aangenaam verrast. "Dit was echt heel tof", reageert Lianda op Twitter. "Dit was de eerste keer dat ik een hele Zomergasten-aflevering heb uitgekeken. Een prachtig gesprek over wezenlijke vragen, menselijkheid en fysica. Prettig geleid door Theo Maassen. En wat een aimabel en boeiend persoon is Thomas Hertog." Ze raadt mensen die de uitzending gemist hebben aan deze terug te kijken.

Ook Jan-Willem spreekt van 'mooie televisie'. "Iets waar je moeite voor moet doen. Geen soundbites, maar de tijd nemen. Theo Maassen doet het goed: is voorbereid, betrokken en heeft zich ingelezen." Marc vult aan: "De stiltes tussen de gesprekken door waren ook een sterk punt."

"Geen psychologische shit bij Theo Maassen."

Annie laat weten dat de Zomergasten-aflevering van zondag haar als alfameisje inhoudelijk meer dan eens boven de pet ging. "Maar ik heb mateloos geboeid zitten kijken. Een intense gedachtewisseling tussen twee mensen die elkaar in alle rust proberen te begrijpen. Theo Maassen doet dit goed!", vindt ze.

"Dit moet de eerste aflevering sinds lange tijd zijn bij Zomergasten waarbij de presentator niet heel de tijd het karakter en de psyche van de gast probeert te ontleden", zag Istvan tot zijn blijdschap. "Dat is ook wel eens even lekker. Geen psychologische shit bij Theo Maassen."

"Zomergasten is na jaren gewauwel weer spannend."

Culinair journalist Felix Wilbrink heeft nog wel een puntje van kritiek. "Zou Floris van Bommel of zou Van Lier in hemelsnaam een paar mooie schoenen aan Theo Maassen kunnen geven?", vraagt hij zich af. "Zomergasten is terug en na jaren gewauwel weer spannend, maar die gympen kunnen echt niet!!!"

LEES OOK: Theo Maassen is de nieuwe presentator van Zomergasten

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!