Campinggasten woest over sluiting horeca op vakantiepark Peter Gillis

24 juli 2023 om 17:24 • Aangepast 4 augustus 2023 om 02:02
nl
Bezoekers van het Oostappen Vakantiepark Arnhem van Peter Gillis zijn woedend over de sluiting van de horeca op het park. Burgemeester Ahmed Marcouch trok de horecavergunning voor het weekend in. Dat betekent dat de campinggasten hun frietje of biertje nu ergens anders halen. “Schofterig, triest en asociaal", zegt Patricia tegen Omroep Gelderland.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Ze verblijft met haar gezin op het park en vindt dat de burgemeester dit niet kan maken richting de gasten. "Je kunt iets vinden van Peter Gillis, maar dan mag je mensen daar nog niet op deze manier gedupeerd door laten worden. Dit gaat te ver. Ik zie het als pesterij. Ik heb er geen goed woord voor over."

Andere campinggasten zijn het met haar eens. “Er zijn hier ook gezinnen”, zegt Wim die met zijn vrouw onder de luifel van hun caravan zit. “Die kinderen kunnen niet eens meer een ijsje of patatje halen." Hij denkt dat er een hetze wordt gevoerd tegen Gillis. "Dat kan ook wel op een andere manier. Ga met elkaar aan tafel zitten en praat het uit."

“Uiteindelijk kan ik het park sluiten en dat zal ik zo nodig ook doen.”

De burgemeester van Arnhem trok donderdag de vergunning in van de horeca op het vakantiepark. Dat gebeurde nadat er een Bibob-onderzoek was gedaan naar integriteit, geldstromen en gedrag van Gillis. Wat er precies uit het onderzoek blijkt is geheim, maar de integriteit van Gillis zou in het geding zijn.

Peter Gillis lapte het besluit aan zijn laars en opende het café en de snackbar zaterdag alsnog. Maar daar staken handhavers een stokje voor. Als bij een volgende controle blijkt dat de horeca opnieuw open is, hangt Gillis een dwangsom van 10.000 euro boven het hoofd. “Uiteindelijk kan ik het park sluiten en dat zal ik zo nodig ook doen”, zegt burgemeester Marcouch.

LEES OOK: Peter Gillis raakt horecavergunning van vakantiepark kwijt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!