Thijs Römer hoort 240 uur werkstraf eisen voor online misbruik

25 juli 2023 om 13:57 • Aangepast 5 augustus 2023 om 02:02
nl
Tegen Thijs Römer is bij de rechtbank in Assen een werkstraf van 240 uur geëist. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de acteur zich schuldig gemaakt aan online seksueel misbruik van minderjarige meisjes en het bezit van kinderporno. Eén van de slachtoffers die aangifte deden, is een nu 23-jarige vrouw uit Rijsbergen. Volgens haar wilde de man van wie ze jaren geleden groot fan was, het altijd over seks hebben. Ook liet ze bij de rechtbank weten dat Römer haar eens een ‘aftrekfilmpje’ gestuurd, zo meldt RTV Drenthe.
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Ineke Dekker
Geschreven door
Hans Janssen & Ineke Dekker

De 44-jarige acteur had met haar een meer persoonlijke relatie dan met andere fans. Zo raakte hij van haar opgewonden, biechtte hij op tijdens de rechtszaak. Volgens RTV Drenthe eist ze een schadevergoeding van 5600 euro. Dit is onder meer gebaseerd op het bedrag dat ze kwijt is aan de therapie die nodig is om de gevolgen van het misbruik te kunnen verwerken. Justitie vindt die claim 'alleszins redelijk'.

Tegen Römer werd één dag celstraf geëist plus 89 dagen voorwaardelijk, die hij moet uitzitten als hij binnen een jaar opnieuw in de fout gaat. Bovendien moet hij zich laten behandelen, als het aan het OM ligt.

De vrouw uit Rijsbergen was zestien toen ze voor het eerst in contact kwam met haar idool. Eerst wilde ze geen aangifte doen. Ze deed dat toch, nadat de acteur op Twitter de beschuldigingen had ontkend. De Brabantse was in tegenstelling tot de twee andere slachtoffers niet in de rechtszaal. Ze liet een verklaring voorlezen door een advocaat.

Dickpic
Uit haar verhaal blijkt onder meer dat de verdachte met de Brabantse een meer persoonlijke relatie had dan met de twee andere vrouwen. Römer had het met haar ook over de scheiding met Katja Schuurman, maar hij deinsde er ook niet voor terug om haar tips te geven hoe ze zichzelf moesten bevredigen. Toch heeft ze zich nooit gedwongen gevoeld om de contacten met Römer aan te houden.

Ze was net als de twee andere slachtoffers, uit Drenthe en Friesland, idolaat van Römer en zat in een fangroep van Moordvrouwen. Die was genoemd naar de tv-serie, waarin de acteur een rol had toen hij het aanlegde met diverse meisjes. De vrouw uit Rijsbergen was toen een jaar of zestien. Ze was smoorverliefd en wist niet dat haar idool met meerdere meisjes contact had.

Ze figureerde ook in de serie. De dag voordat ze hiermee zou beginnen, kreeg ze ze van Römer een dickpic, een foto van zijn stijve penis. Dat vond ze maar niks. Later kreeg ze stapsgewijs uitleg over hoe ze zichzelf moest vingeren. Rond haar zeventiende wilde ze met het contact stoppen. Ze verklaart dat elke keer als ze met hem wilde praten hij het gesprek richting seks draaide.

Schaamte
Als reactie op haar ervaringen, liet Römer tijdens de zitting weten dat niet het hele verhaal klopt: “We hebben het in een appgroep over seks gehad, maar niet dat het moest gebeuren.” Ook had hij niet het gevoel dat hij hiermee iets strafbaars deed. Hij zei verder zich nu te schamen voor hoe hij tussen november 2015 en december 2017 met zijn fans is omgegaan.

LEES OOK: Thijs Römer voor de rechter voor online misbruik van meisje uit Rijsbergen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.