Video

Gevangene ontsnapt tijdens plaspauze: zoektocht levert nog niets op

2 augustus 2023 om 19:08 • Aangepast 12 augustus 2023 om 02:01
nl
Bij een gevangenentransport is woensdag rond half vijf een man ontsnapt. De ontsnapte man zat in een bus met een andere man die naar een zorginstelling in Vught reed. De man zelfs moest daar overigens niet zijn. De nog spoorloze gevangene vroeg in Vught of hij even mocht plassen. Toen hij terug naar het busje geleid werd, nam hij de benen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

LAATSTE NIEUWS: Gevangene die ontsnapte tijdens plaspauze opgepakt in Eindhoven

Volgens een getuige werd de ontsnapte man van de ene gevangenis naar een andere gebracht. Het zou niet om de PI in Vught gaan. De man werd vervoerd in een bus van de dienst Vervoer & Ondersteuning (DV&O) van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Zo'n wagen wordt speciaal ingezet voor het vervoer van gedetineerden en arrestanten.

Met meerdere politiewagens, een politiehelikopter en een speciaal rechercheteam dat voortvluchtigen opspoort (FastNL), werd gezocht op de plek waar de man het laatst gezien was, vlakbij de Groensteeg in Vught in de buurt van de snelweg A2. Er werd onder meer op landgoed Bleijendijk gezocht bij de ruïne van een oude boerderij. Een boswachter die het het terrein goed kent, hielp de politie daarbij.

Politie stopt met zoeken
De man is nog niet gevonden en de politie schaalt de zoektocht af, meldde de woordvoerder rond half zes. "Het is een speld in een hooiberg. Hij kan al ver zijn. Alleen als we een concrete tip krijgen van een getuige, gaan we actief zoeken."

Opmerkelijk is dat de politie pas ongeveer veertig minuten na de ontsnapping een Burgernetmelding uitstuurde. Onduidelijk is waarom dat zo lang duurde. Een woordvoerder van Justitie bevestigt dat een man ontsnapt is, maar zei verder geen informatie te hebben.

In het bosgebied zoekt de politie naar de gevangene (foto: Bart Meesters/ SQ Vision)
In het bosgebied zoekt de politie naar de gevangene (foto: Bart Meesters/ SQ Vision)
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!