Zwaar gedrogeerde automobilist met cocaïne onder zijn neus van weg gehaald

5 augustus 2023 om 10:50 • Aangepast 15 augustus 2023 om 02:06
nl
De politie heeft de afgelopen nacht bij Vught een automobilist van de weg gehaald bij wie, zo zegt ze, de cocaïne zichtbaar was onder de neus. Uit een test bleek dat de bestuurder flink onder invloed was van cocaïne, andere drugs en alcohol. Ook werden in de wagen drugs en drank gevonden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De man kreeg een rijverbod van 24 uur en proces-verbalen voor het vasthouden van een elektronisch apparaat tijdens het rijden en voor het onnodig links rijden.

Onnodig links rijden
Agenten zagen de auto rond half een onnodig links rijden op de snelweg A2. Ook was de chauffeur bezig met een of ander elektronisch apparaat, waarover de politie in een bericht geen toelichting geeft. Bovendien viel het de agenten op dat hij gespannen keek.

De politie zette de achtervolging in waarbij de bestuurder de snelheid minderde naar ongeveer 50 kilometer per uur. Dit leidde tot gevaarlijke situaties, maar echt grote problemen deden zich niet voor.

Bloedonderzoek
De auto werd uiteindelijk bij een tankstation tot stilstand gebracht, waarna de chauffeur aan de tand kon worden gevoeld. Op een politiebureau is een bloedonderzoek afgenomen. Over een week of vier wordt precies duidelijk hoeveel drank en drugs de man heeft ingenomen.

De straf voor het gebruik van drank en drugs tijdens het besturen van een voertuig moet nog door justitie of een rechter worden vastgesteld. De politie gaat ervanuit dat de bedragen die de bestuurder moet betalen ‘in ieder geval hoog oplopen.’

Ze sluit het bericht af met de hoop dat de bestuurder hiervan geleerd heeft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!