Wilma (65) werkt al een halve eeuw bij de HEMA: 'Echt Wilma!'

5 augustus 2023 om 12:50 • Aangepast 15 augustus 2023 om 02:05
nl
De Dongense Wilma Akkermans-Michielse is deze zaterdag vijftig jaar in dienst bij de rookworst-tompouces-gigant HEMA. En hoewel ze het eigenlijk niet zo op de spotlight heeft, wordt ze daarom eens flink in het zonnetje gezet door haar zelfbenoemde fanclub. "Echt Wilma!"
Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

Met een 50-ketting om haar nek opent Wilma zaterdagochtend de slotjes van de voordeur van haar vertrouwde filiaal. "Die ketting is omdat ik vandaag vijftig ben geworden", grinnikt de medewerkster. Maar mooi niet. De vijftig staat voor het aantal jaar dat de grande dame al bij de HEMA in dienst is.

Wilma werkt vijftig jaar bij de HEMA.
Wilma werkt vijftig jaar bij de HEMA.

"Het is voorbij gevlogen", zegt ze. "Ik weet nog goed dat ik in Breda binnenstapte, als 15-jarige." Ze heeft er gewoonweg altijd fijn gewerkt, met leuke collega's en veel afwisseling.

En de gekste herinnering? "Dat ze me in een kooi hebben gestopt, zo'n rolcontainer, midden in de winkel. En dat een vrouw zonder tandjes me toen door de tralies heen met haar vinger ging pesten."

"Ik heb gewoon een fanclub."

Gelukkig kan ze daar nu hard om lachen. Eigenlijk heeft Wilma sowieso nooit echt iets vervelends mee hoeven maken. "Ik moest één keer op kantoor komen", zegt ze. Maar dat voelt voor haar als lichtjaren terug. "Toen had ik een acceptgiro voor een te hoog bedrag uitgeschreven, volgens mij. Ik kan het me niet eens meer echt herinneren."

50 jaar Wilma bij de HEMA.
50 jaar Wilma bij de HEMA.

Dat ze dit jubileum niet snel zal vergeten, dat is in ieder geval wel zeker. Vrienden, familie en oud-collega's staan aan de overkant van de straat te wachten tot ze Wilma een dikke proficiat-pakkerd kunnen geven. "Ik heb gewoon een fanclub", reageert de jubilaris. "Maar eigenlijk ben ik hier niet zo van, al die aandacht. Ik ben een beetje overrompeld, maar m'n hartslag wordt al iets minder."

"Als het alarm 's nachts gaat, dan gaat ze hier kijken."

Terwijl Wilma de presentjes en felicitaties in ontvangst neemt, worden verhalen uitgewisseld over haar loopbaan en hart voor de zaak. "Als het alarm 's nachts gaat, dan gaat ze hier kijken", vertelt haar schoonzus met zowel bewondering als verontwaardiging in haar stem.

En dan moeten we het toch gevraagd hebben: het geheim van de chef. Als je vijftig jaar bij de HEMA hebt gewerkt, wat het Mekka is van de Nederlandse tompouce, dan moét je toch haast wel weten hoe je zo'n ding volgens protocol eet?

Nou, nee. "Dat is ieder voor zich", zegt ze. Dat u het weet.

LEES OOK: Echt HEMA! Randy is gek van HEMA en heeft zijn eigen HEMA-museum

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!