Arcade doorbreekt miljardgrens op Spotify, mijlpaal voor Boxtelse producer

8 augustus 2023 om 22:44 • Aangepast 22 augustus 2023 om 02:03
nl
Zanger Duncan Laurence en de Boxtelse liedjesschrijver/producer Wouter Hardy hebben een bijzondere mijlpaal behaald op Spotify. De winnende songfestivalhit Arcade uit 2019 is sinds dinsdag liefst 1 miljard keer beluisterd en treedt daarmee officieel toe tot de zogeheten Billions Club van de populaire streamingdienst.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

In Nederland gingen alleen dj's Martin Garrix en Tiësto uit Breda hen voor maar dat zijn grotere namen in het buitenland.

Arcade is het eerste songfestivalnummer dat de grens van een miljard Spotify-streams bereikt. Het was in eerste instantie een kleine Europese hit in 2019. Twee jaar later kreeg het lied een tweede leven dankzij de app TikTok, waar veel gebruikers het nummer onder een video monteerden. Daarna werd Arcade niet alleen in Europa maar ook in Noord- en Zuid-Amerika en Azië een hit.

459 liedjes
In totaal telde de Billions Club van Spotify tot afgelopen weekeinde pas 459 liedjes. Blinding Lights van The Weeknd is het meest beluisterd. Het nummer heeft inmiddels ruim 3,7 miljard streams te pakken. Shape of You van Ed Sheeran (3,57 miljard) en Someone You Love van Lewis Capaldi (2,9 miljard) complementeren de top drie.

De Nederlandse inbreng bleef tot nu toe beperkt tot drie liedjes: In The Name of Love, dat Martin Garrix maakte met Bebe Rexha, staat op ruim 1,3 miljard streams en Scared to Be Lonely, een samenwerking tussen Garrix en Dua Lipa, op ruim 1,1 miljard. Tiësto behaalde de mijlpaal met het nummer The Business (bijna 1,07 miljard).

LEES OOK: Songfestivalsucces is zwarte bladzijde voor schrijver van 'Arcade'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.