Video

Eigenaar vakantiepark ontdaan na explosie: 'Had anders kunnen aflopen'

9 augustus 2023 om 13:34 • Aangepast 22 augustus 2023 om 02:01
nl
Eigenaar Gerard Korsten van het vakantiepark in Rosmalen waar woensdagochtend een huisje ontplofte, is helemaal ontdaan. "Dit had heel anders kunnen aflopen", verzucht hij. Voor zover hij het kan inschatten, is de man die bij de explosie gewond raakte niet heel ernstig gewond. Het gaat om een vader van een gezin uit Kampen die op het moment van de explosie in het huisje was.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"Hij heeft zelf zijn verhaal aan de politie kunnen doen", vertelt Korsten. De andere gezinsleden, de moeder en een klein kind zijn volgens hem 'natuurlijk enorm geschrokken, maar ongedeerd'.

Korsten noemt het een geluk bij een ongeluk dat het bewuste huisje op zijn park Villa Berk en Heide grote openslaande deuren heeft aan twee kanten. Die zijn er door de explosie uit gesprongen waardoor de vader snel naar buiten kon komen. Of de andere gezinsleden ook binnen waren op het moment van de explosie weet Korsten niet.

"Het was een enorme explosie."

Zelf was hij op dat moment in een ander huisje bezig met schoonmaken, maar hij had niet meteen door wat er aan de hand was. "Ik heb wel een knal gehoord, maar niet zo hard als de mensen van bijvoorbeeld Cello, de Binckhorst, hier een eindje verderop. Zij hadden het echt over een enorme explosie. Ze kwamen dan ook meteen hier naartoe."

Over de oorzaak van de explosie had Korsten in eerste instantie geen enkel idee. "Er is geen gas aanwezig in de huisjes, er is geen brand geweest en ook geen kortsluiting", vertelt hij. De brandweer heeft daarom volgens hem het vermoeden dat het gaat om een boiler die is geëxplodeerd. Deze staat in de opslagruimte aan de zijkant van het huisje.

Het huisje dat is ontploft, staat op het park ver van andere huisjes. "Een geluk bij een ongeluk. Je wil niet weten wat er anders nog had kunnen gebeuren", verzucht Korsten opnieuw. Hij heeft zich tijdens de hulpverlening door brandweer, ambulancemedewerkers en politie wat afzijdig gehouden. "Ik kan dan toch niks doen", zegt hij. "Ik maakte me vooral zorgen over het getroffen gezin."

Van het huisje is vrijwel niks over. Over de schade heeft hij contact met de verzekering. Maar dat het goed lijkt afgelopen voor het getroffen gezin is voor hem op dit moment het belangrijkst.

LEES OOK: Huisje ontploft op vakantiepark in Rosmalen: vader gewond

Foto: Noël van Hooft
Foto: Noël van Hooft
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.
Foto: Bart Meesters / SQ Vision.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!