Uitpubliek weer welkom bij derby tussen NAC en Willem II

10 augustus 2023 om 09:13 • Aangepast 18 augustus 2023 om 02:02
nl
Er is weer publiek welkom bij de derbywedstrijden tussen NAC en Willem II in de Keuken Kampioen Divisie. Op zondag 3 september is de eerste ontmoeting tussen de clubs.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De wedstrijden zullen met de helft van het normaal toegestane uitpubliek gespeeld worden, melden de clubs donderdag. Dat is in afspraak met de burgemeesters van Breda en Tilburg, de politie en het Openbaar Ministerie besloten.

Vorig seizoen werd de derby in beide gevallen zonder uitpubliek gespeeld om de veiligheid van iedereen in het stadion te waarborgen. Toen meldden de clubs in een gezamenlijke verklaring dat vuurwerkincidenten, spreekkoren, vandalisme en geweldpleging in korte tijd te normaal waren geworden in en rondom stadions.

Extra maatregelen
Er zijn een aantal maatregelen van kracht bij de derbywedstrijden. Zo wordt er gewerkt met een buscombi: uitpubliek moet verplicht met bussen naar de wedstrijd. Ook is er geregistreerde kaartverkoop en mogen er geen grote doeken opgehangen worden in de uitvakken.

“Zwaaivlaggen en een spandoek ophangen mag wel. Ook wordt alcohol toegestaan, mits dit niet leidt tot wangedrag. Bij ongeregeldheden tijdens de wedstrijd wordt de capaciteit bij uitwedstrijden tijdens De Derby vanzelfsprekend weer teruggeschroefd”, schrijft NAC in een verklaring.

LEES OOK: Dit seizoen geen uitsupporters bij derby's tussen NAC en Willem II

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!