Max en Iris gaan zelf ook helemaal stuk op hun B&B Vol Liefde-imitaties

11 augustus 2023 om 20:00 • Aangepast 22 augustus 2023 om 02:02
nl
B&B Vol Liefde is dé zomerhit op televisie. Fragmenten van het programma gaan regelmatig viraal op social media. Ook de imitatiefilmpjes van Max van den Burg en Iris Rulkens, allebei uit Eindhoven, doen het goed. Ze worden honderdduizenden keren bekeken op Instagram en TikTok. "Ik zit er helemaal in en kijk het iedere dag", vertelt Iris.
Profielfoto van Lize Rensen
Geschreven door

In het RTL4-programma worden acht singles gevolgd met een bed & breakfast in het buitenland. Ze zijn allemaal op zoek naar liefde en nodigen dates uit om te komen logeren. Het levert ongemakkelijke, grappige en soms verdrietige momenten op.

Iris kreeg tijdens het eerste seizoen van B&B Vol Liefde fragmenten doorgestuurd van haar volgers. "Ik keek het programma toen zelf nog niet, maar ik heb wel wat typetjes nagedaan. Bijvoorbeeld Caroline uit Oostenrijk en Debbie van Casa Santangelo."

Inmiddels is ze zelf ook groot fan en kijkt ze bijna iedere dag. "Ik vind het oprecht een leuk programma. Tijdens het kijken schrijf ik op waar in de aflevering iets grappigs gebeurt. Dat kijk ik dan de volgende dag een paar keer terug en vervolgens doe ik het na."

Niet iedereen is gemakkelijk na te doen. "Het ligt eraan hoe dicht de stem van diegene bij mijn eigen stem ligt. Sommige typetjes kan ik de hele dag door aan- en uitzetten. Anderen zijn moeilijker, Marian bijvoorbeeld uit Portugal. Daar heb ik lang op moeten oefenen, ze praat best langzaam." Andere stemmen gaan haar beter af. "Thalia bijvoorbeeld uit Eindhoven, zij heeft een mega accent. Petri gaat me ook goed af, die is he-le-maal níet blij. Zij praat lekker zeurend."

Wachten op privacy instellingen...

Haar imitaties worden op Instagram en TikTok minimaal 150.000 keer bekeken per filmpje. "Ik zou zelf haast niet meer op zoek hoeven te gaan naar fragmenten. Het wordt me zo aangeleverd. Wat dat betreft is het dankbaar werk om te doen, want mijn volgers vinden het geweldig."

Ook cabaretier Max doet de B&B Vol Liefde-deelnemers maar al te graag na. "Ik kijk iedere avond samen met mijn vrouw. Het geeft toch een beetje een zomergevoel. Bij het eerste seizoen heb ik Jacob uit Portugal en Bert uit Frankrijk nagedaan. Nu het deze zomer zulk slecht weer was, dacht ik: laat ik weer eens wat filmpjes maken."

En die video's slaan aan, want Max heeft er in korte tijd ruim 10.000 volgers bij gekregen op social media. "De filmpjes gaan enorm snel rond. Ik krijg veel leuke reacties en aanvragen. Veel mensen vragen of ik Olof en Paul na wil doen."

Wachten op privacy instellingen...

Ook voor Max is de een makkelijker na te doen dan de ander. "Leendert is m’n beste imitatie, vind ik zelf. Joy vond ik ook leuk om te imiteren, omdat hij zo zelfverzekerd is met z'n open bloesjes. Walter was ook leuk om te doen, omdat ik zoals hem kon dansen in mijn werkkamer met een kussen onder m’n shirt. Dat dansen is meer huppelen, dan ga ik zelf ook helemaal stuk als ik het nadoe. En als vervolgens zelfs mijn vrouw lacht als ze het filmpje ziet, dan weet ik dat het leuk is."

Bram was wat lastiger om 'in te komen'. Max legt uit: "Hij komt uit het oosten en is superrelaxed. Ik heb daar lang over gedaan. En het gekke is: dat filmpje is mijn best bekeken video geworden. Hoe groter de 'afwijking' is in de manier van praten, hoe makkelijker het is om na te doen. Paul van Debbie praat bijvoorbeeld een beetje als Brilsmurf. Walter praat vrij neutraal. Olof was ook best lastig, want hij zegt eigenlijk heel weinig. Los van 'ja, daar is niks mis mee'."

Max en Iris werkten zelfs samen aan een imitatievideo van Thalia en Leendert:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!