Nog meer plee-plezier: dit zijn de meest bijzondere wc’s van Brabant

10 augustus 2023 om 21:45 • Aangepast 22 augustus 2023 om 02:02
nl
Keek je al op van het compleet nagebouwde Spookslot op het toilet van Bas? Blijkbaar is hij niet de enige die aan het kleinste kamertje in zijn huis de meeste aandacht besteedt. Nog veel meer Brabanders blijken een pareltje van een toilet te hebben. Kijk met ons mee!
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

1. Wildplassen
Wildplassen krijgt een heel andere betekenis op het toilet van Gerrie uit Wouwse Plantage. Gerrie kon geen genoeg krijgen van de bossen rond zijn huis en besloot om de wildernis door te trekken in het kleinste kamertje. Voor de wanden hebben ze een vormgever in de arm genomen, die zelfs aan wat dierlijk wild heeft gedacht. En om de beleving nog groter te maken heeft Gerrie zelfs twee boomstammen vanuit het bos naar zijn wc gehaald. Helemaal tot rust komen tijdens de boodschap!

Legaal poepen in de natuur (foto: Gerrie Veraart).
Legaal poepen in de natuur (foto: Gerrie Veraart).

2. Toy Story-land
Op de wc van Mari uit Den Bosch voel je je tijdens de nummer 1 en 2 bijna een karakter van Toy Story. Van Buzz Lightyear tot de aliens en Meneer Aardappelhoofd, ze kijken je allemaal aan. Mari en zijn vrouw zijn fan van Disney. Ze zijn er zelfs getrouwd. Toy Story was favoriet en na een paar jaar was Mari’s kantoor bijna een museum. Toen ze verhuisden naar een kleiner huis, moest er een nieuwe plek gevonden worden. En dus besloot Mari het toilet om te bouwen tot Toy Story-land.

Je moet wel tegen pottenkijkers kunnen (foto: Mari Durieux).
Je moet wel tegen pottenkijkers kunnen (foto: Mari Durieux).

3. Tegeltjeswijsheid
Ken je dat gevoel dat je je telefoon vergeten bent mee naar de wc te nemen net op het moment dat de grote boodschap aandringt? Op het toilet van Rensa uit Hooge Zwaluwe hoef je je daar niet druk over te maken. Met al die spreukentegels verveel je je geen moment. Er hangen er ruim honderd en ze struint alle rommelmarkten af tot haar hele wc vol hangt.

Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw, de geur van de wc doet me denken aan jou (foto: Rensa Tempelaar).
Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw, de geur van de wc doet me denken aan jou (foto: Rensa Tempelaar).

4. Schijt aan PSV?
We mogen hopen dat de vrienden van Koen uit Geldrop ook fan zijn van PSV, anders wordt het een zware toiletbeurt. Ze hoeven zich in ieder geval niet te vervelen. Waar je ook kijkt, elk hoekje van de ruimte ademt PSV. Zelfs de echte cornervlaggen van de Herdgang kom je in het kleinste kamertje tegen.

Plassen terwijl je uitkijkt op de middenstip (foto: Marieke Wijnen)..
Plassen terwijl je uitkijkt op de middenstip (foto: Marieke Wijnen)..

5. Schot in de roos
Het kan niet anders dan dat het toilet van Lucy uit Eindhoven naar bloemetjes ruikt. Op elk hoekje van het toilet vind je een pioenroos. De favoriete bloem van Lucy. Zelfs het plafond is een fleurige bende. Daar hangen maar liefst zeventig zijden pioenrozen. Lucy moet alleen een keer een nieuwe luchtverfrisser kopen, want die ruikt dan weer niet naar rozen.

Foto: Lucy Gulikers.
Foto: Lucy Gulikers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!