Video

Militair die een fietser (83) doodreed gijzelde vorige week een vrouw

11 augustus 2023 om 22:12 • Aangepast 22 augustus 2023 om 02:01
nl
Een militair die donderdag onder invloed een dodelijke aanrijding veroorzaakte in Weert, is dezelfde man die vorige week in Helvoirt werd opgepakt voor het gijzelen en mishandelen van een vrouw. Het Openbaar Ministerie bevestigt dat aan Omroep Brabant. De man is twee keer in ruim een week tijd opgepakt.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De man werd eerst op woensdag 2 augustus thuis in Helvoirt gearresteerd voor het mishandelen en gijzelen van een vrouw. Die vrouw werd eerder op de dag op straat gevonden.

Drugs gevonden
De inval ging gepaard met veel machtsvertoon van de politie en de Koninklijke Marechaussee. De man werd direct opgepakt. Na een onderzoek in het huis van de militair werden er ook nog harddrugs gevonden.

Hij werd een weekje later, afgelopen dinsdag, voorgeleid. De man werd toen volgens justitie 'onder bijzondere voorwaarden geschorst uit voorlopige hechtenis'. Hij zat dus niet meer vast. Wat die voorwaarden precies inhielden is niet bekendgemaakt.

Hoewel de man werd vrijgelaten, werd hij nog wel verdacht van mishandeling en gijzeling. Dat is nu nog steeds, bevestigt het Openbaar Ministerie.

Aanrijding
Twee dagen na die vrijlating, donderdagmiddag dus, reed de militair een 83-jarige fietser in het Limburgse Weert aan. De fietser werd ter plaatse gereanimeerd maar overleefde de aanrijding niet. Zijn fiets belandde in een boom.

De militair was onder invloed en zou hebben geprobeerd om de plek van het ongeval te verlaten. Hij raakte zelf ook gewond en moest naar het ziekenhuis. Daar werd hij opnieuw opgepakt.

Hij wordt verdacht van het veroorzaken van het dodelijke ongeluk, voor het verlaten van de plaats van het ongeval en van het rijden onder invloed. Verdere details over de militair worden niet door justitie of de Marechaussee gegeven.

Beelden van de inval op 3 augustus:

De fiets van de in Weert aangereden man belandde in een boom (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).
De fiets van de in Weert aangereden man belandde in een boom (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).
De militair reed een fietser dood in Weert (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).
De militair reed een fietser dood in Weert (foto: Johan Bloemers/SQ Vision).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!